Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

SMARTA-NET: Vabilo na delavnico rešitve deljene mobilnosti na podeželju

Spoštovani.

Zavod za turizem Šaleške doline je eden izmed partnerjev projekta SMARTA-NET. V sklopu projekta si prizadevamo spodbujati trajnostne rešitve deljene mobilnosti med podeželskimi območji, znotraj oddaljenih območij in med oddaljenimi podeželskimi območji ter mestnimi območji. Hkrati v projektu želimo upoštevati pomen mobilnosti pri razvoju ekoturizma. Projekt financira Evropska komisija in poteka pod okriljem generalnega direktorata za mobilnost in promet (DG MOVE).

V sklopu projekta bomo v četrtek, 25. januarja 2024 organizirali prvo delavnico na temo rešitev deljene mobilnosti na podeželju. Namen delavnice je predstavitev dobrih praks deljene mobilnosti na podeželju različnih mest in regij ter oblikovanje novih predlogov in rešitev deljene mobilnosti. Delavnica je namenjena predstavnikom inštitucij, ki v občini spodbujajo rešitve trajnostno mobilnosti, se ukvarjajo z razvojem turizma ali pa se želijo pridobiti več znanja o rešitvah trajnostne mobilnosti. Delavnico bo moderirala Daša Farčnik iz Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete.

Vljudno vas vabimo, da se delavnice udeležite.

Delavnica bo potekala v Vili Bianca, Stari trg 3, Velenje s pričetkom ob 9. uri in predvidenim zaključkom ob 12:30. Med delavnico bomo poskrbeli za prigrizke in napitke ter vse materiale, ki jih bomo potrebovali.

V sklopu projekta bodo sledile še tri delavnice, predvidoma marca na temo mobilnosti turistov v občini, aprila na temo trajnostnega mobilnega načrta in junija na temo financiranja rešitev trajnostne mobilnosti.

Delavnice so za vse udeležence brezplačne, po zaključku delavnice pa boste prejeli potrdilo o udeležbi na delavnici.

Vljudno vas prosimo, da se na dogodek prijavite preko spletnega obrazca na povezavi, najkasneje do srede, 24. januarja.

Več o projektu si lahko preberete tudi na spletni strani https://www.smarta-net.eu/.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska