Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Smernice in ukrepi mednarodnih institucij za ponovni zagon turizma

Povzemamo smernice in ukrepe, ki so jih objavile Evropska komisija, UNWTO in WTTC za ponovni usklajeni zagon turističnih dejavnosti.    

Smernice Evropske komisije za oživitev evropskega turizma

Evropska komisija je predstavila smernice v pomoč članicam EU pri postopnem odpravljanju omejitev potovanj in oživljanju turizma v pričakovanju poletne sezone. Takoj, ko bodo zdravstvene razmere to dopuščale, morajo imeti ljudje priložnost, da se srečajo s prijatelji in družino v svoji državi ali čez mejo, pri čemer pa je treba zagotoviti ustrezno varnost. Ključen cilj svežnja je pomagati turizmu pri okrevanju po pandemiji in zagotoviti, da Evropa ostane glavna turistična destinacija.

UNWTO: paket tehnične pomoči za obnovo turizma v vseh regijah 

Svetovna turistična organizacija je izdala paket tehnične pomoči za oživitev turizma, ki bo državam članicam ponudil smernice za odziv na COVID-19. Paket je zasnovan na treh stebrih: oživitev gospodarstva, trženje in promocijo ter krepitev institucij in odpornosti. Za turizem, ki je med vsemi sektorji najbolj prizadet, so na UNWTO določili tri možne scenarije. Mednarodni turistični prihodi bi se lahko v letu 2020 zmanjšali za 60-80%, odvisno od tega, kdaj bodo odpravljene omejitve potovanj.

Paket tehnične pomoči za obnovo turizma je zasnovan za podporo vladam, zasebnemu sektorju in agencijam, ki se soočajo s to socialno-ekonomsko krizo.

WTTC predstavlja “varna potovanja” – novi globalni protokol za ponovni zagon turizma

Svetovni potovalni in turistični svet (WTTC), ki predstavlja globalni zasebni sektor potovanja in turizma, je predstavil vrsto novih svetovnih ukrepov za ponovni zagon sektorja. Ukrepi so zasnovani za obnovo zaupanja med potrošniki, da lahko po odpravi omejitev varno potujejo. Novi protokoli varnih potovanj zagotavljajo skladnost destinacij in držav ter napotke ponudnikom potovanj, operaterjem in popotnikom glede novega pristopa k zdravju in higieni v svetu po COVID-19. Zdravje in varnost potnikov in delavcev sta v središču novih svetovnih protokolov, ki so jih pripravili člani WTTC.

Preberi več

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.