Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Sodelujte pri pripravi Strategija razvoja in trženja turizma v Velenju in Šoštanju

Zavod za turizem šaleške doline v sodelovanju z Mestno občino Velenje in občino Šoštanj pripravlja novo strategijo razvoja in trženja turizma v Velenju in Šoštanju za obdobje 2022–2027.

Ker gre za strateško zelo pomemben dokument, k sodelovanju pozivata tudi župana Mestne občine Velenje, Peter Dermol in župan Občine Šoštanj, Darko Menih.

Ker je turizem močno vpet v lokalno okolje, želimo, da se v pripravo strategije aktivno vključite tudi prebivalci obeh občin. Da bi bilo zbiranje mnenj in predlogov čim lažje in učinkovito, smo za občane pripravili anonimno anketo, ki ne vzame več kot 5 minut in bo do 13. septembra 2021 dostopna na tej povezavi.

Vljudno vas prosimo, da si za izpolnjevanje ankete vzamete čas, saj si v Zavodu za turizem Šaleške doline želimo skupaj z vami soustvariti pametno, zeleno in prijazno mesto za naše prebivalce in obiskovalce, z napredno turistično ponudbo.

Izredno pomemben del uvodne faze procesa priprave strategije predstavljajo tudi globinski intervjuji s ključnimi deležniki turističnega gospodarstva v Šaleški dolini in ostalimi strokovnjaki s področja turizma. V razgovorih, ki so intenzivno potekali pretekli teden, smo se osredotočili na ključne izzive razvoja turizma v Šaleški dolini, s posebnim poudarkom na viziji razvoja ter identifikaciji področij delovanja, ki so zelo pomembna za prihodnost Šaleške doline kot konkurenčne turistične destinacije. Intervjuji so potekali v sodelovanju z izvajalci strategije, sodelavci Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete (CPOEF).

Šaleška dolina se je v zadnjih nekaj letih razvijala tudi kot turistična destinacija. Zdaj pa je na pomembni točki razvoja, povezani z družbenimi, okoljskimi in gospodarskimi izzivi. Hkrati želimo še naprej ohraniti kvaliteto življenja in mesto prijetno za meščane in meščanke, saj bodo le tako zadovoljni tudi tisti, ki nas obiščejo.

    

 

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.