Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

SPLASH FESTIVAL 2023 – Festival na plaži, kot ga še ni bilo!

DUBIOZA KOLEKTIV * SENIDAH * S.A.R.S. 

25. 6. @ Vista Open Space & Velenjska plaža 

Tradicionalno odpiranje poletne sezone na Velenjski plaži dobiva letos nove dimenzije. Dogajanje bo tudi letos atraktivno in raznoliko, najprej pa vam razkrivamo glasbeni spektakel, ki bo 25. junija na Visti, največjem prizorišču na prostem v Sloveniji, prvič v eni zgodbi na istem odru povezal DUBIOZO KOLEKTIV, SENIDAH in S.A.R.S.!

O nastopajočih ni treba izgubljati preveč besed, saj gre za najbolj vroče glasbenike iz regije, ki redno nastopajo tudi po Evropi in svetu.  

Mednarodno najuspešnejša bosanska skupina, DUBIOZA KOLEKTIV, praznuje 20-letnico delovanja, v tem času je posnela 10 albumov, 1 EP in 1 dvojni live LP, s preko 1.000 koncerti pa so obiskali že 42 držav. Pred leti so podrli vse rekorde obiskanosti na EXIT-ovem odru, nastopili pred pol milijona gledalci na poljskem Woodstocku (Pol’and’Rock), navdušili pa tudi razvpite festivale, kot so Glastonbury, Sziget, Roskilde, Lowlands, Pohoda, Lollapalooza, SXSW … V Sloveniji so nazadnje nastopili jeseni, ko so v Ljubljani skoraj mesec pred nastopom razprodali dvorano za 3.000 obiskovalcev. Trenutno dviguje prah na spletu tudi kampanja, katere cilj je, da bi Dubioza Kolektiv na Pesmi Evrovizije v Liverpoolu predstavljali nezastopane države.

SENIDAH ni le prva dama balkanske trap scene, ampak tudi eno njenih največjih imen sploh. Pevka, ki nas je najprej navdušila kot glas skupine Muff, je v zadnjih letih postala ne le pevska, ampak tudi ikona emancipiranih žensk, katere videi (Mišići. Slađana, 4 strane sveta, Kamikaza. 100% idr.) so na spletu nabrali že preko milijardo ogledov, njo pa popeljali na koncerte po vsej Evropi.

S.A.R.S. pa so še tretji dober izgovor za obisk Splash festivala. Srbski prvaki zafrkantske romantike (Lutka, Perspektiva, Buđav lebac) so nazadnje pri nas z Dubiozo igrali pred petimi leti, na nepozabnem Soundclashu v razprodanih Stožicah. Skratka, benda se odlično poznata … kaj se lahko zgodi, ko stojita na istem odru (in niti ne sama) pa prepuščamo vaši domišljiji.

SPLASH FESTIVAL je nadgradnja festivala Pljusk, ki je od leta 2017 odpiral poletje na Velenjskem jezeru. V dveh festivalskih dneh bo združil brezplačne poletne aktivnost na Velenjski plaži ter nastope vrhunskih glasbenih izvajalcev na Visti – največjem open air prireditvenem prostoru pri nas. Tako Slovenija dobiva festival z edinstveno zgodbo in plažnim dogajanjem, verjetno pa ne bo odveč omeniti tudi, da je ob prizorišču tudi priljubljen avtokamp.

PRODAJA KART

 

ČASOVNICA

SOBOTA, 24. JUNIJ, VELENJSKA PLAŽA

10.00 Otvoritev skakalnice in pričetek vseh vodnih aktivnosti
10.00 Pričetek dobrodelnega striženja Odreži drugačnost
10.15 Beach Food na Velenjski plaži
11.00 Kvalifikacije za Elan SUP tekmovanje
14.00 Kvalifikacije za Elan SUP tekmovanje
15.30 Finale Elan SUP tekmovanja
16.00 Nagradni spusti z napihljivčki
19.00 Predaja zbranih sredstev projekta Odreži drugačnost
20.00 Zaključek z zadnjimi spusti

SKAKALNICA IN AKTIVNOSTI BODO ODPRTE TUDI:
Petek, 23. 6. 2023 14.00 – 19.00
Nedelja, 25. 6. 2023 10.00 – 19.00

Odbojka na vodi * Hoja po vodi (mega vodni čevlji)
plavajoča blazina Airtrack * Vodni zorbi
Namoči prijatelja * brezplačen najem SUP-ov
Zabavni nagradni spusti z napihljivčki …

 

NEDELJA, 25. JUNIJ

VELENJSKA PLAŽA
10.00 – 19.00 Skakalnica in vodne aktivnosti
10.15 –> Beach Food na Velenjski plaži

VISTA – KONCERT
19.00 Odprtje koncertnega prizorišča
21.00 – S.A.R.S
23.00 – SENIDAH
24.00 – DUBIOZA KOLEKTIV
02.00 – Zaključek koncerta

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska