Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Splash festival 2023

24. in 25. 6. @ Vista & Velenjska plaža

ODREŽI DRUGAČNOST S FATALNO OLIMPIJKO GLORIJO KOTNIK 

GURMANSKI PIKNIK Z MASTERCHEFI IN ZNANIMI OBRAZI

DUBIOZA KOLEKTIV * SENIDAH * S.A.R.S.

NOVI MEGA TOBOGAN & kup mokrih zabavnih aktivnosti

Le še nekaj dni nas loči od največjega pljuska tega poletja. Udarni glasbeni program poznate – 25. junija se bodo prvič v eni zgodbi na istem odru povezali DUBIOZA KOLEKTIV, SENIDAH in S.A.R.S.! – Splash festival prinaša tudi NOV MEGA TOBOGAN s kopico znanih obrazov pa se vrača tudi DOBRODELNI PROJEKT ODREŽI DRUGAČNOST (24. 6.).

 

DOBRODELNI PROJEKT ODREŽI DRUGAČNOST, ki ga vodi Marko Hriberšek, se vrača na plažo. Frizerji iz vse Slovenije se bodo že četrto leto združili in z brezplačnim striženjem ter urejanjem pričesk zbirali prostovoljne prispevke za humanitarni namen. 50% zbranih sredstev bodo namenili za letovanje otrok iz socialno šibkejših družin z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje in 50% za Inštitut Zlata Pentljica, ki v sodelovanju dobrodelne ustanove The Little Princess Trust slovenskim otrokom, ki so zboleli za rakom, priskrbi brezplačne lasulje, narejene iz pravih las. Mojstri friziranja so lani na plaži zbrali skoraj 2.000 evrov – Mestna občina Velenje (MOV) pa je zbrani znesek podvojila. MOV bo tudi letos podvojila znesek sredstev zbranih za Zvezo prijateljev mladine Velenje.

 

URNIK DOGAJANJA: SOBOTA + NEDELJA

SPLASH FESTIVAL je nadgradnja festivala Pljusk, ki je od leta 2017 odpiral poletje na Velenjskem jezeru. V dveh festivalskih dneh bo združil brezplačne poletne aktivnost na Velenjski plaži ter nastope vrhunskih glasbenih izvajalcev na Visti – največjem open air prireditvenem prostoru pri nas. Tako Slovenija dobiva festival z edinstveno zgodbo in plažnim dogajanjem, verjetno pa ne bo odveč omeniti še, da je ob prizorišču tudi priljubljen avtokamp.

Brezplačno dnevno dogajanje 24. in 25. junija bo polno številnih aktivnosti in tekmovanj za otroke in odrasle.

 

LETOS SPUST ZA VSE!

Letos bo možen spust po stezi – brez skoka. Tako bo »slip’n slide« dosegljiv večjemu številu in mlajšim obiskovalcem. Obvezna oprema za obisk festivala bodo, tudi za boljši spust, letos napihljive blazine najrazličnejših oblik.

SOBOTA, 24. JUNIJ, VELENJSKA PLAŽA

10.00 Otvoritev skakalnice in pričetek vseh vodnih aktivnosti
10.00 Pričetek dobrodelnega striženja Odreži drugačnost
10.15 Beach Food na Velenjski plaži
11.00 Kvalifikacije za Elan SUP tekmovanje
14.00 Kvalifikacije za Elan SUP tekmovanje
15.30 Finale Elan SUP tekmovanja
16.00 Nagradni spusti z napihljivčki
19.00 Predaja zbranih sredstev projekta Odreži drugačnost
20.00 Zaključek z zadnjimi spusti

SKAKALNICA IN AKTIVNOSTI BODO ODPRTE TUDI:
Petek, 23. 6. 2023 14.00 – 19.00
Nedelja, 25. 6. 2023 10.00 – 19.00

Odbojka na vodi * Hoja po vodi (mega vodni čevlji)
plavajoča blazina Airtrack * Vodni zorbi
Namoči prijatelja * brezplačen najem SUP-ov
Zabavni nagradni spusti z napihljivčki …

 

NEDELJA, 25. JUNIJ

VELENJSKA PLAŽA
10.00 – 19.00 Skakalnica in vodne aktivnosti
10.15 –> Beach Food na Velenjski plaži

VISTA – KONCERT
19.00 Odprtje koncertnega prizorišča
21.00 – S.A.R.S
23.00 – SENIDAH
24.00 – DUBIOZA KOLEKTIV
02.00 – Zaključek koncerta

 

 

O nastopajočih ni treba izgubljati preveč besed, saj gre za najbolj vroče glasbenike iz regije, ki redno nastopajo tudi po Evropi in svetu.

Mednarodno najuspešnejša bosanska skupina, DUBIOZA KOLEKTIV, praznuje 20-letnico delovanja, v tem času je posnela 10 albumov, 1 EP in 1 dvojni live LP, s preko 1.000 koncerti pa so obiskali že 42 držav. Pred leti so podrli vse rekorde obiskanosti na EXIT-ovem odru, nastopili pred pol milijona gledalci na poljskem Woodstocku (Pol’and’Rock), navdušili pa tudi razvpite festivale, kot so Glastonbury, Sziget, Roskilde, Lowlands, Pohoda, Lollapalooza, SXSW … V Sloveniji so nazadnje nastopili jeseni, ko so v Ljubljani skoraj mesec pred nastopom razprodali dvorano za 3.000 obiskovalcev.

SENIDAH ni le prva dama balkanske trap scene, ampak tudi eno njenih največjih imen sploh. Pevka, ki nas je najprej navdušila kot glas skupine Muff, je v zadnjih letih postala ne le pevska in modna, ampak tudi ikona emancipiranih žensk, katere videi (Mišići. Slađana, 4 strane sveta, Kamikaza. 100%) so na spletu nabrali že preko milijardo ogledov, njo pa popeljali na koncerte po vsej Evropi.

S.A.R.S. pa so še tretji dober izgovor za obisk Splash festivala. Srbski prvaki zafrkantske romantike (Lutka, Perspektiva, Buđav lebac) so nazadnje pri nas z Dubiozo igrali pred petimi leti, na nepozabnem Soundclashu v razprodanih Stožicah. Skratka, benda se odlično poznata … kaj se lahko zgodi, ko stojita na istem odru (in niti ne sama) pa prepuščamo vaši domišljiji.

VSTOPNICE

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska