Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Sprejem mednarodne nagrade Big See Award 2022

Alenka, Tina in Adna iz Zavoda za turizem Šaleške doline so včeraj uspešno predstavile tri 5-zvezdične turistične produkte in domov prinesle kar tri mednarodne nagrade Big See Tourism Design Award 2022. 🥇 🥇 🥇
Nagrade so namenjene promociji poslovne in kreativne odličnosti jugovzhodne Evrope.

Turistična produkta Skrivnosti potopljenih vasi – Odplujte po dragoceni košček preteklosti in Polet v usnjarno Evrope – Gosposko po Šoštanju sta bila nagrajena z mednarodno nagrado BIG SEE TOURISM AWARD 2022.

Gre za butična doživetja, ki temeljita na digitalizaciji kulturne dediščine, vrhunski kulinariki in nepozabnih izkušnjah. V produktu Polet v usnjarno Evrope digitalizirana vsebina predstavlja nekdanjo tovarno usnja in zgodovino usnjarstva na Slovenskem. V produktu Skrivnosti potopljenih vasi pa obiskovalci doživijo virtualni potop s plovbo po Velenjskem jezeru in si ogledajo digitalizirano predstavitev ugrezanja površja in nastanka jezer.

Več o doživetjih:

Sicer pa se lahko Zavod za turizem Šaleške doline pohvali, da je že v letu 2020 doživetje Velenje Underground bilo nagrajeno z nagrado BIG SEE TOURISM AWARD 2020.

Nagrado podeljuje Center za kreativno gospodarstvo jugovzhodne Evrope, Zavod Big. Projekti so bili nominirani tudi za najboljše projekte (Grand Prix) v kategoriji Kreativna zgodba in identiteta kot doživetje. Predstavitev projektov z razglasitvijo nagrajencev Grand Prix je potekala včeraj, 27. oktobra na Ljubljanskem gradu.

BIG SEE je najnovejša in najbolj navdušujoča platforma, ki sistematično raziskuje, ocenjuje in spodbuja kreativne projekte Jugovzhodne Evrope. Združuje 19 držav in 350 milijonov ljudi. Predstavlja edinstveno skupnost za razpravo in razvoj kulturnih, gospodarskih ter političnih vlog regije in njihov vpliv na globaliziran svet. Platformo vodi Zavod Big v okviru Centra za kreativno gospodarstvo Jugovzhodne Evrope, ki je organizator festivalov Big Architecture, Wood Icon, Creative Tourism in Month of Design.

 

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska