Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Starotrški dan v Šaleku

STAROTRŠKI DNEVI so v polnem teku.

Četrtek 18. avgust 2022 je bil namenjen otrokom in njihovemu pravljičnemu svetu, ki jim ga je pričaral Vilenjak Šalček in kamišibaj pravljice.

Danes, v petek 19. avgusta 2022 vabljeni vsi, ki vam je blizu ljudsko prepevanje, da prisluhnejo moškima pevskima sestavoma Podkrajskim fantom, Kavškim pevcem in Ljudskim pevkam Lipa, ki prihajajo iz KD Šmartno ob Dreti. Dogodek bo potekal pod lipama na dvorišču OŠ Šalek s pričetkom ob 19.00 uri. Petje bo brez pomoči ozvočenja.

Sobota 20. avgusta 2022 je rezervirana za tradicionalni Starotrški dan, s pričetkom ob 17.00 uri. Letošnja osrednja tema so kolesa in njihova uporaba v času od konca 19. stoletja pa vse do konca II. svetovne vojne. Ogledati si bo mogoče “obrtna” kolesa iz muzejske zbirke Blažiš, ki jo ima gospod Peter Habe. Prav tako bodo na ogled kolesa lokalnega zbiratelja Darka Odra.

V mimovozu se bodo predstavili članice in člani društva Kulturnica iz Gaberk ter člani in članice društev iz Dobrne in Vojnika, ki bodo na ogled postavili ne le svoja starodobna kolesa, temveč tudi vso opravo, ki je sodila k starodobnemu kolesarju.

Dogajanje je v drugem delu namenjeno zabavi z ansamblom Potepuhi. Za jedačo in pijačo bo poskrbela okrepčevalnica Mijo iz Gorice. TD Šalek pa bo v nakup ponudil srečke za srečelov z bogatimi nagradami. VABLJENI V ŠALEK NA STAROTRŠKE DNI!

Vir: Člani TD Šalek

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska