Rezervacija

Rezerviraj počitnice

SVETOVNI DAN KNJIGE. 23. april 2021

Ob svetovnem dnevu knjige, 23. aprila, vas vabimo v prostore Vile Biance, kjer lahko najdete tako otroško literaturo, različne turistične vodnike kot kakšno pesniško zbirko…

       

Otroci bodo spoznavali svojo domovino z ilustriranim vodnikom Slovenija za otroke, Planinskim zabavnikom. Najmlajšim pa lahko za lahko noč preberete kakšno pravljico iz zbirke Roka Polesa (Poskok po Šaleški dolini, O srečni kozi…)

Če se med prazniki odpravljate na potep, si lahko pomagate z nasveti iz zanimivega vodnika z naslovom Nenavadni vodnik po nenavadni Sloveniji, avtorja Primoža Hienga. Za radovedne zeliščarje vsekakor priporočamo knjigo lokalne zeliščarke Kate Laštro: Zeliščarica – Kunigunda in rastline iz davnine.

Morda pa boste ostali doma in se odpravili na potep po Šaleški dolini. Pri nas najdete knjižico z naslovom Stodesetkrat o Šoštanju v enem odstavku. Ali pa vas privlači zgodovina, potemtakem si vsekakor privoščite zanimivo branje avtorja Mirana Aplinca, knjigo z naslovom Letalstvo v Šaleški dolini do konca druge svetovne vojne.

Smo vas pritegnili vsaj s kakšnim predlogom? Najdete jih še veliko več, tudi vse o zgodovini naše Vile Biance in njene najbolj znane prebivalke  Biance  pl. Adamovich de Csepin.

Butična trgovinica Vile Biance je odprta vsak delovnik od 9.00 do 17.00 ure. Prijazno vabljeni!

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.