Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Svetovni dan oživljanja na Visti – parku z razgledom bo potekal že to soboto

Vsako leto 16. oktobra tudi Slovenija obeležuje svetovni dan oživljanja (World Restart a Heart Day), ki ga z akcijo Slovenija oživlja! organizirajo člani Zveze študentov medicine Slovenije, Slovenskega reanimacijskega sveta pri Slovenskem združenju za urgentno medicino ter Rdečega križa Slovenije z območnimi združenji. Letos sta se nam na novo pridružili še Sekcija reševalcev v zdravstvu in Nogometna zveza Slovenije.

Osrednji cilj akcije Slovenija oživlja! je ozaveščanje Slovenk in Slovencev o pomenu oživljanja. V preteklosti so s skupnimi močmi že dvignili nivo preživetja po srčnem zastoju na račun oživljanja očividcev, zdaj pa si želimo to številko dvigniti na stopnjo, kjer ne bo več nepotrebnih smrti zaradi srčnega zastoja in bo vsak državljan pripravljen pristopiti in pomagati.

Z namenom, da dosežejo kar se da veliko število ljudi in jim predstavimo pomen oživljanja v primeru srčnega zastoja, bodo tudi letos izvedli promocijo v 11 večjih mestih po vsej Sloveniji. Ker letošnji svetovni dan pade ravno na ponedeljek, bomo dogodke organizirali najbolj množično v soboto, torej 14. oktobra, in pa seveda v ponedeljek, 16. oktobra.

Promocija oživljanja bo potekala tudi v Velenju, in sicer v soboto, 14.10., med 9:00 in 13:00 na lokaciji VISTE.

Več informacij:

spletna stran Slovenija oživlja!

– Facebook stran @SlovenijaOživlja

– Instagram profil @SlovenijaOzivlja

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska