Rezervacija

Rezerviraj počitnice

SVETOVNI DAN TURIZMA 2021- turizem za vključujočo rast

Zavod za turizem Šaleške doline tudi letos pripravlja brezplačne aktivnosti v okviru svetovnega dneva turizma, ki ga praznujemo 27. septembra. Letošnja tema je »Turizem za vključujočo rast«. Ob tej priložnosti vas vabimo k sodelovanju s foto in video prispevki, ki jih zbira UNWTO.

Pandemija Covid-19 ima velik družbeni in gospodarski vpliv, turizem pa je eden izmed najbolj prizadetih panog. Ponovni zagon turizma bo pripomogel k hitremu okrevanju in rasti, pri čemer je bistven vključujoč razvoj, ki naj bo pravičen do vseh. Temu je posvečena osrednja tema letošnjega svetovnega dneva turizma, ki ga praznujemo 27. septembra.

Na Zavodu za turizem Šaleške doline bomo svetovni dan turizma obeležili s številnimi brezplačnimi aktivnostmi:

V nedeljo, 26. septembra ob 10. uri vas vabimo na brezplačno lokalno turistično vodenje s kolesi. Zbirno mesto bo pred Vilo Bianco, Stari trg, 3, Velenje in pred Občino Šoštanj, Trg svobode 12, število oseb je omejeno na 10.

V soboto in nedeljo med 9. in 17. uro bo v Vili Bianci Dan odprtih vrat. Za vnaprej najavljene skupine (do 5 oseb naenkrat) bomo organizirali vodene oglede čudovitih prostorov vile. Ob tej priložnosti bomo za vse obiskovalce pripravili manjšo degustacijo lokalnih dobrot.

Obvezne predhodne najave na turizem@velenje.si ali 03/ 896 17 15 do petka, 24. septembra do 12. ure. Vse aktivnosti bodo organizirane skladno z ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ.

Vabimo vas, da sodelujete v nagradnih igrah, ki bodo do konca septembra potekale preko FB strani VisitSaleska.

Ob obeležitvi svetovnega dneva turizma vas vabimo k sodelovanju s foto in video prispevki, ki jih zbira UNWTO in izpostavljajo potencial turizma za ustvarjanje delovnih mest za vse in združevanje skupnosti. Sodelujoči lahko pošljejo fotografije in videoposnetke, ki najbolje prikazujejo celotno vrednostno verigo, od izdelovalcev spominkov do upraviteljev hostlov, turističnih vodnikov in izražajo moč turizma za ustvarjanje rasti ter pozitivne preobrazbe, ki jo turizem prinaša. Podrobnejše informacije o sodelovanju so na voljo na povezavi.

 

 

Spremljajte nas preko spletne strani www.visitsaleska.si in preko socialnih omrežij @VisitSaleska.

 

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.