Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Svetovni dan turizma 2020

V nedeljo, 27. septembra, obeležujemo Svetovni dan turizma. Letošnja tema je Turizem in razvoj podeželja, ki spodbuja gospodarski razvoj manjših dejavnosti in vabi k preživljanju prostega časa v naravi. Po pričevanju Svetovne turistične organizacije (WTO) turizem pomaga podeželskim skupnostim, da se držijo svoje edinstvene naravne in kulturne dediščine ter podpira projekte na področju zaščite ogroženih vrst flore in faune, tradicije in avtentičnih okusov.

V okviru Svetovnega dneva turizma navadno organiziramo brezplačna turistična vodenja in oglede znamenitosti, letos pa vas vabimo, da to doživite kar z vašega kavča. Odprite virtualna vrata v zanimive muzejske zbirke, galerije, naužijte se naravnih in kulturnih lepot, uberite svojo pot po mestnih ulicah in uživajte na dogodkih s pomočjo virtualnih ekskurzij. Udobno se namestite in se odpravite na odkrivanje Muzeja Velenje na Velenjskem gradu, Muzeja premogovništva Slovenije, Muzeja usnjarstva na Slovenskem, Grilove domačije, Kavčnikove domačije in Spominske sobe »Topolšica 9. maj 1945«. Občudujte razstavo akademske kiparke Metke Kavčič »Simulakrum tradicije« v Galeriji Velenje. Sprehodite se po očarljivih mestnih ulicah Velenja in Šoštanja. Ste za osvežitev v Velenjskem jezeru ali v Termah Topolšica? Z virtualno vstopnico je mogoče tudi to! Virtualne dogodivščine smo za vas zbrali na tej povezavi.

Vabimo vas, da se ob tej priložnosti pridružite nagradni igri, ki poteka preko Facebooka na strani @VisitSaleska, in sicer od petka, 25. 9. do ponedeljka, 28. 9. 2020.

Ste že odkrili skrite kotičke podeželja Šaleške doline? Poglejte na Šaleško dolino z vrhov, doživite jo na turističnih, čebelarskih in drugih domačijah. Podeželje Šaleške doline je polno privlačnih kotičkov za pristen stik s seboj in naravo. Bivate lahko na domačijah z neverjetnimi razgledi. Občudujte divjad v obori, čredo ovac, čebele pri delu. Po adrenalin se odpravite na najbolj zahtevno plezalno pot v Sloveniji. Nov pogled na Šaleško dolino vam lahko da tudi sproščeno jezdenje po naravi. Uživajte ob značilnih lokalnih jedeh iz doma pridelanih sestavin, odlične zelenjave, dobrega mesa, mleka in mlečnih izdelkov ter medu. K jedem se podajo sokovi, žganje, vino in nenazadnje pivo različnih okusov iz butičnih pivovarn. Očarala vas bodo srečanja z mojstri različnih obrti, doživetja in domačije, ki vas preselijo v nekdanje čase, in ohranjeni drobci zgodovine, ki jih lahko tu vidite na lastne oči. Kakšno lončeno posodo so uporabljali nekoč in kako danes nastajajo keramični unikati? Pridite po odgovore v Šaleško dolino!

Vabimo vas tudi, da se udeležite virtualnega dogodka na: World Tourism Day 2020: Tourism & Rural Developement.

Čarobnost podeželja Šaleške doline – preberi več

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.