Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Svetovni pokal v paralelnem veleslalomu v deskanju na snegu Rogla 2023

Na Rogli se bo v sredo, 15. marca, odvijal enajsti FIS Svetovni pokal v paralelnem veleslalomu v deskanju. Med najboljšimi deskarkami in deskarji na svetu bomo držali pesti tudi za odlične slovenske tekmovalce: Glorio Kotnik, Tima Mastnaka, Roka Marguča in Žana Koširja, ki lahko na domačem terenu posežejo tudi po najvišjih mestih. Ponosni partner dogodka »ALPIN Rogla 2023« je SPIRIT Slovenija.

Svetovnega pokala se bo letos udeležilo 108 tekmovalcev, ki jih bo spremljalo 69 članov ekip iz 19-ih držav. Tekmovanja na Rogli se bodo udeležile (po abecednem redu): AVSTRIJA, AVSTRALIJA, BOLGARIJA, ČEŠKA, GRUZIJA, ITALIJA, JAPONSKA, KANADA, KOREJA, LATVIJA, NEMČIJA, NIZOZEMSKA, ROMUNIJA, POLJSKA, SLOVAŠKA, SLOVENIJA, ŠVICA, UKRAJINA, ZDRUŽENE DRŽAVE AMERIKE. Postavljalec proge je Avstrijec Peter Kotnik.

V agenciji SPIRIT Slovenija so Svetovni pokal v deskanju na snegu prepoznali kot edinstveno priložnost, preko katere lahko nagovorijo mednarodne globalne javnosti, številne športne navdušence po svetu in deskarsko elito in jim predstavijo Slovenijo kot deželo vrhunskih športnikov, pa tudi kot izjemno inovativno, tehnološko napredno in pametno gospodarsko državo ter atraktivno turistično destinacijo. V okviru TV prenosa dogodka bo za vse gledalce pred ekrani pred začetkom tekem predvajan 60 sekundni turistični promocijski video Slovenije.

Rogla bo tako en dan oblečena v slovensko zeleno barvo in opremljena s sporočili gospodarske promocije »I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.«, ki jo SPIRIT Slovenija izvaja s ciljem dviga prepoznavnosti in ugleda Slovenije ter njenega zelenega, ustvarjalnega in pametnega gospodarstva v mednarodnem okolju.

V SPIRIT Slovenija so prepričani, da se z oglaševanjem na dogodku in s podporo dogodku pomembno krepijo sinergični učinki med gospodarstvom, turizmom in športom Slovenije.

Vir: STO in SPIRIT Slovenia

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska