Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Teden odprtih vrat za otroke in mladino in Klepet pod Pustim gradom z gostom Mirom Perovcem

Od jutri, 27. februarja, pa do nedelje, 3. marca, velenjski muzealci vabijo otroke in mlade na teden odprtih vrat. V četrtek, 29. februarja, Muzej Velenje pripravlja Klepet pod Pustim gradom z gostom Mirom Perovcem.

V času zimskih počitnic in sicer od jutri, 27. februarja, pa do nedelje, 3. marca, Muzej Velenje vabi otroke in mlade do 18. leta na teden odprtih vrat. V tem času si lahko mladi razstave na Velenjskem gradu, v Hiši mineralov in v Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju ogledajo brezplačno.

V četrtek, 29. februarja, velenjski muzealci ob 18. uri pripravljajo Klepet pod Pustim gradom v Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju. Tokrat bo gost klepeta Miro Perovec, ki je bil in je še vedno aktiven na več področjih, najbolj pa na glasbenem. Pogovorni večer bo vodil kustos Muzeja usnjarstva na Slovenskem Jernej Hozjan.

Miro Perovec je bil rojen v vasi Družmirje. Osnovno šolo je obiskoval v Šoštanju, srednjo tehnično šolo na Šolskem centru v Velenju, nato pa se je v podjetju Gorenje izučil za orodjarja. V Gorenju, kjer je kasneje opravljal delovno mesto obratovodje, je bil zaposlen 40 let. Že v osnovni šoli se je ukvarjal z glasbo; bil je član več pevskih zborov in obiskoval nižjo glasbeno šolo. V 70. letih prejšnjega stoletja je postal član pevskega zbora Svoboda Šoštanj. Kasneje se je glasbeno udejstvoval pri Šaleškem oktetu, izdal pa je tudi pesniško zbirko z naslovom Orodjarska poezija. Danes je član pevskega zbora Društva upokojencev Šoštanj in Okteta Zavodnje.

Prijazno povabljeni v Muzej Velenje!

Foto: Vid Sajko

 

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska