Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Teden otroka, odprtje stalne razstave »Majda Kurnik, 1920–1967« in pripovedovalska delavnica »Z igro do ljudskih pravljic«

Velenje, 5. oktober 2020 – Ob Tednu otroka Muzej Velenje vabi otroke in mlade do 18. leta starosti k brezplačnemu ogledu razstav.
V četrtek, 8. oktobra, Muzej Velenje in Galerija Velenje vabita na odprtje nove stalne razstave na Velenjskem gradu, v nedeljo, 11. oktobra, pa Muzej Velenje pripravlja pripovedovalsko delavnico za otroke.

V Tednu otroka, ki poteka med 5. in 11. oktobrom, Muzej Velenje vabi otroke in mlade do 18. leta starosti, da obiščejo muzej in si brezplačno ogledajo razstave na Velenjskem gradu, v Hiši mineralov v Starem trgu in v Muzeju usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju. Hiša mineralov in muzej na Velenjskem gradu sta odprta vsak dan od torka do nedelje med 10. in 18. uro, Muzej usnjarstva na Slovenskem pa vsak dan od torka do nedelje med 9. in 17. uro.

V četrtek, 8. oktobra, Muzej Velenje in Galerija Velenje ob 18. uri vabita na odprtje nove stalne razstave na Velenjskem gradu. Razstavo, posvečeno Majdi Kurnik, prvi akademski slikarki iz Šaleške doline, so pripravili ob stoti obletnici slikarkinega rojstva. Razstavo bo ob odprtju predstavila kustosinja Galerije Velenje mag. Milena Koren Božiček, odprl pa jo bo Peter Dermol, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje. V programu ob odprtju bo nastopila glasbena skupina Fajrund, med drugim znana po preigravanju starogradskih pesmi.

Muzej Velenje pa se v tem tednu pridružuje tudi vsakoletnemu projektu Z igro do dediščine in v nedeljo, 11.  oktobra, ob 10. uri vabi otroke na Velenjski grad na pripovedovalsko delavnico z naslovom Z igro do ljudskih pravljic. Skupaj z gostjo delavnice, pripovedovalko Janjo Stopar, bodo otroci na različne igrive načine raziskovali zakladnico slovenskih ljudskih pravljic.

Prisrčno povabljeni v Muzej Velenje!

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.