Ali ste vedeli:
- Na kmetiji živijo tri generacije, ki potrjujejo, da se zgodbe o uspehu pričnejo, ko se združijo volja, ljubezen do narave, radost pri delu in pogum.
- Da se je v družini Apat kmetijstvo ohranjalo že skozi kar nekaj generacij.
- Da so že od nekdaj pri Apatovih razmišljali in delovali malenkost drugače, kot je to navada na slovenskih kmetijah.
- Da so četrt stoletno tradicijo začeli starši Petra Apata.
- Da sta si že pred tridesetimi leti Petrova starša, med prvimi v Sloveniji, olajšala delo s sušilnico za seno, na topel zrak izpod strehe. Nato pa sta jo prevzela z ženo Lauro, ko sta se oba visoko izobražena in zaposlena v prestolnici odločila, da svojo mlado družino preselita na Petrovo domačijo in poprimeta za delo.
- Slabih petindvajset let nazaj so se odločili, da živinoreji in pridelavi mleka dodajo tudi turizem na kmetiji.
- Da se danes lahko pohvalijo s tradicijo, ki je zelo pomembna pri kuhi tradicionalne slovenske hrane.
- Da je zrnje za kruh, ki ga pečejo v krušni peči, sadje in zelenjava na vaših krožnikih, vse pridelano pri njih.
- Družina Apat obiskovalcem nudi domače lokalne in druge kmečke jedi brez primere. Skoraj vse sestavine so s kmetije, skrbno pridelane in edinstvene zaradi družinskih receptov.
- Obiskovalcem z veseljem predstavijo vzrejo živali in pridelavo senenega mleka, jih povabijo k vrtnim in drugim kmečkim opravilom ter jih sprejmejo, kot bi bili družinski člani.
- Da vam postrežejo z zaseko, odlično govejo juho, »domačimi kolinami«, štruklji, vegetarijanci pa bodo veseli raznih zelenjavnih narastkov, solat.
- Kmetija je obkrožena z drevesi starih slovenskih sort, iz katerih naredijo domače sokove, marmelade in sladice.