Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Tudi v Beogradu največ zanimanja za doživetje Velenje Underground

V četrtek, 24. oktobra 2019 je v Beogradu potekal Workshop Slovenskega turizma, ki ga je organiziral TU Magazin v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo (STO). Dogodek je obsegal promocijo številnih slovenskih destinacij, hotelov, agencij in drugih deležnikov slovenskega turizma. Srbskim turističnim agencijam se je s svojo turistično ponudbo in z lepotami predstavilo šestindvajset  (26) slovenskih turističnih ponudnikov in destinacij, več kot petinpetdeset (55) skrbno izbranih potovalnih agencij pa je prišlo iz cele Srbije.

Turistično ponudbo Šaleške doline sta v okviru Zavoda za turizem šaleške doline predstavili Tina Belina in Adna Lainšček.  Sogovorniki so se izredno zanimali za našo dolino, saj jim je bila po večini še neznana, skrivnostna in neodkrita. Najbolj so se navduševali nad 5-zvezdičnim doživetjem Velenje Underground. Sledilo je zanimanje za termalne in spa pakete v Termah Topolšica. Na tretjem mestu je bilo povprašvenje po tematskem ”city breaku” v Velenju.

Podatki srbskega trga so zelo spodbudni, saj kažejo povečanje števila srbskih turistov v Sloveniji in Šaleški dolini. V letu 2019 so srbski gostje pri nas ustvarili več kot 50% nočitev več kot v istem obdobju lani (vir: MOV).  Zasluga za takšno rast gre zagotovo tudi aktivnostim na srbskem trgu v obliki worshopov in sejmov, na katerih Zavod za turizem ŠD redno sodeluje.

Glede na nadaljnje aktivnosti, odlične povezave in navdušenjem nad našo dolino, se bo trend dobrih rezultatov zagotovo nadaljeval tudi v prihodnje.

 

 

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska