Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Turistična ponudba Šaleške doline uspešno predstavljena na MOS-u

Zavod za turizem Šaleške doline je pretekli vikend v sodelovanju z Regionalno turistično zvezo SašKa na Mednarodnem obrtno-podjetniškem sejmu (MOS), predstavil turistično ponudbo Šaleške doline. Sejem je obiskalo preko 37.000 ljudi.

Na celjskem sejmišču se je v nedeljo sklenil 53. Mednarodni obrtno-podjetniški sejem (Mos), na katerem se je predstavilo okoli 500 razstavljavcev, med drugimi tudi Zavod za turizem Šaleške doline, Regionalna turistična zveza SašKa,  Turistična zveza Velenje, turistična društva iz Šaleške doline in okolice. Pod okriljem Turistične zveze Slovenije je bila turistična ponudba predstavljena enotno, na temo zelenega turizma s poudarkom na ponudbi aktivnega oddiha v naravi, tematskih poti, oddiha ob/na vodi in lokalni kulinariki. Obiskovalce so najbolj pritegnila zelena doživetja na Velenjski plaži in na VISTI – parku z razgledom, raziskovanje podeželja Šaleške doline, vodena kolesarska doživetja, sprostitev v Termah Topolšica, podzemna avantura in bogata kulturno zgodovinska dediščina.

V četrtek je v organizaciji MGRT in STO potekal tudi strokovni posvet: »Slovenski turizem po soočenju s pandemijo covid-19«, ki je zelo prizadela celoten svetovni turizem. V uvodnem nagovoru je gospodarski minister Zdravko Počivalšek izpostavil odlično trajnostno strategijo in pravočasne ukrepe s katerimi je MGRT dosegel ohranitev večino delovnih mest in podjetij. Ključno za zagon turizma pa je, da ustvarimo pogoje, v katerih bo slovenski turizem preživel. Mag. Maja Pak, direktorica STO, je izpostavlja nove priložnosti v premišljenem oblikovanju še bolj trajnostnega, odpornega in vključujočega turizma:  »Pred nami je transformacija turizma, za katero moramo na novo opredeliti kazalnike uspešnosti in uvesti bolj učinkovite poslovne modele za trajnostni in digitalni preboj.« Celotni posnetek posveta vam je na voljo na povezavi.

 

 

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.