Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Turistična kmetije Karničnik je naj Veseljakova kmetija 2020

Na radiu in televiziji Veseljak je to pomlad potekala velika akcija. Izbirali so naj Veseljakovo kmetijo, ki je postala Turistična kmetija Karničnik iz Šaleške doline.

Ponosni smo, da imamo v naši dolini tako uspešno kmetijo, ki bo z novim nazivom zagotovo privabila k nam številne nove obiskovalce.

K sodelovanju v veliki akciji Naj Veseljakova kmetija se je prijavilo 42 kmetij, s pestrimi dejavnostmi iz različnih koncev Slovenije. V finale so se uvrstile tri kmetije, največ spletnih glasov pa je prejela Turistična kmetija Karničnik iz Hrastovca pri Velenju. Na kmetiji imajo tri slovenske avtohtone živali: slovenskega hladnokrvne konje, krškopoljske prašiče in čebelice-kranjske sivke. Predelujejo suhe mesnine na tradicionalni način, v čebelnjaku lahko gostje vdihujejo čebelje aerosole. Njihova kmetija ima videz prave kmetije, povsod so živali, v prostorih pa je veliko lesa in kamna, kar daje gostom domačnost. Turistična kmetija Karničnik je znana po pravem kmečkem kosilu, ki ponuja: juho, pečenko krškopoljskega prašiča, ki jo pečejo v krušni peči, zraven krompir in korenje, domači skutini štruklji in solata z njive ali vrta. Za sladico pa pripravijo hišno posebnost – slivov štrudl.

Preberi več

Vabljeni na Turistično kmetijo Karničnik!

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.