Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Turistični produkt »VELENJE UNDERGROUND« v tekmi še za eno prestižno lovoriko

Turistični produkt Velenje Underground, ki združuje snovno in nesnovno tehnično ter kulturno dediščino Šaleške doline in jo povezuje z vrhunsko lokalno kulinariko, je bil izbran tudi za finalista še ene prestižne nagrade: Conventa Best Event Award 2020 .

Velenje Underground je inovativen turistični produkt, v katerem so združili energije Muzej premogovništva Slovenije, Gorenje Gostinstvo in Zavod za turizem Šaleške doline. Na inovativen način so povezali avtentično rudarsko okolje in kulinariko ter obiskovalce navdušujejo z nagovorom vseh petih čutov rudarskega okolja in gastronomije. Obiskovalci za nekaj ur postanejo del rudarskega časovnega stroja, ki jih vrne v več desetletij pridobivanja premoga v Šaleški dolini. Ob kozarcu dobrodošlice v »prezivnici« prejmejo »markice« ter se nato spustijo 160 m pod zemeljsko površje z enim najstarejših dvigal v Evropi. Sledi pohod po avtentičnih rudniških jaških do rudarske jedilnice, kjer  jih čaka  vrhunski štirihodni meni z izbrano vinsko ponudbo ter glasbenimi presenečenji. Odhod do jamskega dvigala popestri vožnja z izvirnim jamskim vlakom, zaključek pa v garderobi, kjer so rudarji končali svoj »šiht«.

Zgodba, na katero so vsi akterji izredno ponosni, je že bila deležna butičnega certifikata Slovenia Unique experience, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Projekt je bil deležen širše promocijske pohvale tudi v Ameriki in Kanadi. Velenje Underground je prejemnik letošnje nagrade Big See Tourism Award 2020, trenutno je polfinalist za nagrado Sejalec 2020 Slovenske turistične organizacije in sedaj še finalist za Conventa Best Event Award 2020.

Na Zavodu za turizem so na priznanja in kandidature izredno ponosni, saj potrjujejo njihovo poslanstvo za pripravo inovativnih turističnih produktov za zahtevne obiskovalce, ki iščejo raznolika in aktivna doživetja v zeleni in butični destinaciji.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.