Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Turistično informacijski center Velenje ponovno odprt vse dni v letu

Turistično informacijski center Velenje (TIC Velenje), s sedežem v Vili Bianca (Stari trg 3, 3320 Velenje), je ponovno odprt od ponedeljka do nedelje med 9.00 in 17.00 uro.

 

V butični trgovinici historične Vile Bianca, lahko kupite spominke in izdelke lokalnih ponudnikov. Med najbolj prodajanimi izdelki je zagotovo z zlatom nagrajena penina Čebelarstva Čanč. Ponujamo vam tudi domači med (kostanjev, gozdni, kremni med s cimetom, naravni in z ingverjem). Lokalne in na žlico navite testenine Šili, domače marmelade Eko kmetije Potočnik-Poprask, Blue Hill so izdelki iz prave sivke, ki so oktobra 2020 prejeli zlata priznanja in s tem potrdili njihova prizadevanja za dosego najvišje kakovosti. Na domačiji Pri Krajnk v Lokovici pri Šoštanju izdelujejo več vrst žganih pijač (Loko viski, Loko gin, Loko borovničke, travarica…) Čudovito zapakirani izdelki so zagotovo prava izbira za posebne priložnosti. Tudi pivo lokalne pridelave Skubeer iz Šoštanja je lahko odlično darilo za ljubitelje craft piv.

Za vse, ki radi berete, lahko na naših poličkah najdete različne turistične vodnike, zgodovinske knjige, zemljevide pohodnih in kolesarskih poti. Vsekakor pa se bo našlo veliko primernih daril tudi za otroke (Pika Nogavička, Prvo berilo Knjižnice Velenje, otroške knjige Roka Polesa…)

       

       

Prijazno vabljeni, da nas obiščete.

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.