Rezervacija

Rezerviraj počitnice

UNWTO poziva k odločnim ukrepom za zaščito milijonov delovnih mest v turistični industriji

Globalni krizni odbor za turizem skupaj s Svetovno turistično organizacijo (UNWTO) poziva vlade naj presežejo besede in začnejo odločno ukrepati za zaščito milijonov delovnih mest v turistični industriji, ki so ogrožena zaradi pandemije Covid-19.

Na tretjem zasedanju odbora, v petek 17.4., je UNWTO člane pozval, naj okrepijo pritisk na svetovne voditelje, ki naj premislijo o davčnih politikah in politikah zaposlovanja povezanih s turizmom ter pomagajo podjetjem preživeti, da bodo lahko spodbudila okrevanje gospodarstva po pandemiji. Poziv k ukrepanju nastopa v času, ko so odločevalci pod vse večjim pritiskom, da prejmejo konkretne ukrepe za boj proti posledicam virusa.

Globalni krizni odbor za turizem v prihodnosti pripravlja načrt za oživitev sektorja. Ta bo osredotočen na odprte meje in večjo povezanost, hkrati pa si bo prizadeval za dvig zaupanja potrošnikov in vlagateljev. Da bi državam pomagala pri ponovni rasti, bo Svetovna turistična organizacija kmalu predstavila nov Tehnični paket za pomoč pri okrevanju.

 Preberi več

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.