Rezervacija

Rezerviraj počitnice

USPEŠEN ZAKLJUČEK POLETNE SEZONE NA VELENJSKI PLAŽI – ADIJO, POLETJE!

Zavod za turizem Šaleške doline je v soboto, 4. septembra v sodelovanju z Mestno občino Velenje in Športno zvezo Velenje pripravil zaključek kopalne sezone na Velenjski plaži. Slovo poletju je bilo zaznamovano z brezplačnim pestrim zabavnim, glasbenim in aktivnim dogajanje skozi cel dan, posebno pozornost pa smo namenili tudi programu za otroke. Poskrbljeno je bilo za kulinarično ponudbo, športne in rekreativne igre, animacijo na in ob vodi … V večernih urah smo druženje sklenili v prijetnem vzdušju koncerta ansambla Stil. Za obiskovalce so bile na voljo tudi atraktivne nagradne igre. Parkiranje smo omogočili brezplačno. Prisotne sta pozdravila in nagovorila Župan Mestne občine Velenje, Peter Dermol in direktorica Zavoda za turizem Šaleške doline, Alenka Kikec.

V Šaleški dolini spodbujamo zdrav način življenja, zato smo v sodelovanju s Športno zvezo Velenje med 16. in 19. uro pripravili pravi mali raj za šport in rekreacijo. Mogoče je bilo igrati nogomet, rokomet, badminton in namizni tenis. Postavljen je bil atletski poligon Kids atletic, motorični poligon in SUP poligon. Za dobro pravilno izvedbe aktivnosti in še dodatno dobro voljo so poskrbeli usposobljeni animatorji. Vse aktivnosti in izposoja rekvizitov so bile za obiskovalce na voljo brezplačno. Predstavili so se športni klubi in društva iz Šaleške doline, dogajanje pa so popestrili športniki Rokometnega kluba Gorenje Velenje. Vsi tisti, ki so se na ta dan skupaj z nami športno razgibali, so sodelovali v atraktivnih nagradnih igrah, ki so jih podelili Wunder bar, Soulate in zdravo, Vafll. Official, Veleja Led, Bubble Food and Drinks, RK Gorenje in NK Rudar. Od 19. ure dalje nas je zabaval Ansambel Stil in glasbena skupina Chateau.

V letošnji sezoni smo uredili nakup ležalnika za invalide, postavili dve leseni kabini za preoblačenje, postavili 8 lesenih ogrodij za koše za smeti, uredili naravni bazen za najmlajše v brežini Velenjskega jezera in vzpostavili parkirni sistem z zapornicami. V mesecu septembru bomo nasadili preko 30 dreves in s tem omogočili obiskovalcem plaže v prihodnje še več naravne sence. V izjemno veselje nam je, da je Velenjsko plažo v letošnjem poletju obiskalo preko 100 tisoč, vodni park pa preko 25 tisoč ljudi iz različnih koncev Slovenije in tudi tujine. Že trikrat zaporedoma nagrajena Velenjska plaža tudi letos tekmuje za naslov Naj naravno kopališče 2021, Terme Topolšica pa za Naj srednje veliko termalno kopališče 2021. Vabimo vas, da oddate svoj glas na tej povezavi: https://www.visitsaleska.si/sl/nov-teden-za-glasovanje-akcije-radia-si/

Zavod za turizem Šaleške doline se vsem obiskovalcem zahvaljuje za obisk, prijetna druženja in sproščene trenutke, ki smo jih doživeli skupaj. Stiskajmo pesti, da bomo tudi letos prejeli nagrado za najboljše naravno kopališče.

Dogodek je bil organiziran v skladu z veljavnimi ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ. Spremljajte nas preko spletne strani www.visitsaleska.si in preko socialnih omrežij @VisitSaleska.

 

  

  

  

  

  

  

  

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.