Rezervacija

Rezerviraj počitnice

VELENJE UNDERGROUND PONOVNO NAVDUŠIL

Zavod za turizem Šaleške je v sodelovanju z Muzejem premogovništva Slovenije in VISTA barom pričel z organizacijo vrhunskega podzemnega doživetja Velenje Underground. Izjemno ponosni smo, da sta včeraj v podzemnem kraljestvu Šaleške doline uživala dva izjemna gosta. Za njih smo pripravili ekskluziven dogodek, ki jih je očaral s surovim rudarskim okoljem in vrhunsko kulinariko. Obiskovalca smo presenetili tudi z glasbenim nastopom Prešernovega nagrajenca, violončelista Bernarda Brizanija.

 

Obiskovalca sta se spustila z najstarejšim še delujočim dvigalom v Evropi v Muzej premogovništva Slovenije. V najgloblji slovenski jedilnici sta izkusila pravo knapovsko okolje in vrhunske jedi izpod rok Chefa Luke Gmajnerja v sodelovanju z Vista barom, kjer so poskrbeli tudi za vrhunsko vinsko spremljavo.

    

Poleg glasbenega nastopa smo gosta razveselili tudi z lokalnim darilom, z zlatom nagrajeno penečo medico Čebelarstva Čanč in lokalnimi piškoti Kmetije Potočnik-Poprask.

   

Velenje Underground je sicer edinstveno kulinarično podzemno doživetje z znakom kakovosti Slovenia Unique Experience, ki uresničuje obljube zelene butične Slovenije za 5-zvezdična doživetja. Glavni fokus pri tovrstnih doživetjih je, da so organizirana z osebnim pristopom in namenjena predvsem individualnim gostom. Izvedba dogodka za le dve osebi predstavlja velik uspeh v nacionalnem merilu. Edinstvena doživetja, ki jih razvijamo, izpolnjujejo 10 sklopov kriterijev 5-zvezdičnosti in z vključitvijo v izbrano zbirko, ki se trži pod znamko kakovosti Slovenia Unique Experiences podpirajo zgodbo zelene butične Slovenije. V luči večje osredotočenosti na okrevanje in ponovno rast turizma bodo kakovostni turistični produkti tudi v bodoče temeljili na identiteti Šaleške doline in privabili tudi zahtevne goste z višjo kupno močjo, ki bodo pri nas doživeli ekskluzivne in edinstvene izkušnje.

 

NAPOVEDUJEMO:

Na Zavodu za turizem Šaleške doline bomo prvo letošnje doživetje za zunanje obiskovalce organizirali v okviru Valentinovega, in sicer v petek, 18. februarja 2022. Stopite z nami v časovni stroj in bodite del podzemne avanture na eni od najdebelejših plasti premoga na svetu. Srečno med rudarji, vrhunsko s chefi! Okusite podzemlje z vsemi svojimi čuti. Več o doživetju na tej povezavi.

Spremljajte nas preko spletne strani www.visitsaleska.si in preko socialnih omrežij @VisitSaleska.

Prijazen pozdrav,

Zavod za turizem Šaleške doline

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.