Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Ustavimo vandalizem na kolesih in postajah Bicy

V zadnjem času opažamo sledi vandalizma na kolesih in postajah sistema Bicy. Če bodo občani priča tovrstnemu vandalizmu, jih pozivamo, da to nemudoma sporočijo na dežurno telefonsko številko Zavoda za turizem Šaleške doline 080 1961 oz. podajo prijavo na Policijsko postajo Velenje na telefonsko številko 03 89 86 100.

Vsaka uporaba sistema Bicy, ki ni v skladu z navodili in splošnimi pogoji, je kaznivo dejanje in tako predmet obravnave na policiji. Nekaj povzročiteljev nastale škode je Zavod za turizem Šaleške doline že prijavil, saj so na izposojevalnih postajah in kolesih opazili vidne poškodbe. Od 30. marca so zabeležili 17 poškodb na stebričkih, 6 poškodb na kolesih in eno odtujeno kolo.

Mestna občina Velenje je v začetku marca Zavodu za turizem Šaleške doline predala 70 novih električnih koles, saj želimo občanom in obiskovalcem zagotoviti alternativo prevozno sredstvo na krajše razdalje, mesto razbremeniti avtomobilov, zmanjšati količino izpušnih plinov ter ljudi motivirati k gibanju.

Ob svetovnem dnevu zdravja občane nagovarjamo k uporabi koles Bicy, saj redno kolesarjenje pomaga izboljšati in ohranjati telesno pripravljenost ter vzdržljivost. Pomaga tudi pri uravnavanju telesne teže, krvnega tlaka, sladkorja in holesterola, polega tega pa pozitivno vpliva na razpoloženje.

 

Vse uporabnike koles Bicy pozivamo k spoštljivi, skrbni in varni rabi!

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.