Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

V Letni kino Velenje prihaja Festival nasedlega kita

V soboto, 30. julija, od 14. ure dalje se bo v Letnem kinu v Velenju odvijal brezplačen ekološko-glasbeni festival z naslovom Festival nasedlega kita. Ekipa prostovoljcev ga letos organizira že enajstič.

Ekološko-umetniški segment festivala spodbuja in prikazuje ekološko ozaveščenost mladih, ki tekom popoldneva izdelujejo inštalacije nasedlih kitov iz strogo odpadnih materialov. Z inštalacijami nasedlih kitov, ki jih izdelujejo tako umetniške kot rekreativne ekipe, skupaj opozarjajo, da tudi ko odpadke komunalna podjetja odpeljejo iz naše bližine, so ta še vedno prisotna, nekatera tudi po več let. Inštalacije tekom dneva in večera krasijo prizorišče.

Festival je čez dan namenjen tudi otrokom. Zanje so pripravljene ekološke delavnice in spoznavanje “re-use” uporabe za umetniška dela ter kamišibaj predstava Kako je kit dobil goltanec.

Zvečer se festival prevesi v glasbeni segment, kjer sodelujejo tako neuveljavljeni, kot že uveljavljeni glasbeni izvajalci različnih žanrov (rock, etno, jazz, elektronska glasba). V društvu na ta način nudijo podporo tudi manj komercialnim glasbenim izvajalcem iz Slovenije in omogočajo razvoj slovenske glasbene umetnosti.

Letošnji izvajalci so: Pantaloons, Oygn!, Toljo, Kovi, Jerpa in residenčni FNK Crew.

Festival je brezplačen. Organizacijo festivala pa lahko udeleženci podprejo z nakupom promocijskih izdelkov. Festival se namenoma odvija v času največje sezone poletnih in kolektivnih dopustov, s tem želijo organizatorji poskrbeti za tiste, ki niso na dopustu.

Vir: Velenjcan

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska