Rezervacija

Rezerviraj počitnice

V Muzej Velenje se vračajo redne prireditve, najprej vabijo najmlajše obiskovalce

V mesecu juniju se v Muzej Velenje ponovno vračajo redne prireditve. Prvi dogodki bodo posvečeni predvsem najmlajšim prijateljem muzeja.

V Muzeju Velenje so izredno veseli, da lahko v mesecu juniju obiskovalce ponovno povabijo na redne prireditve. V skrbi za zdravje bodo večino dogodkov pripravljali na prostem v atriju Velenjskega gradu, v prenovljenem grajskem parku ter na dvorišču Muzeja usnjarstva na Slovenskem v Šoštanju. Poleg tradicionalnih dogodkov pripravljajo tudi nekaj zanimivih novosti.

Med letošnje novosti sodi Joga v grajskem parku. Vsak ponedeljek ob 16. uri bo sodelavka Muzeja Velenje Nina Časl, ki se z vadbami joge ukvarja že dolga leta, vse ljubitelje joge povabila v čudovit ambient prenovljenega parka Velenjskega gradu. Vadbe so brezplačne,  potekajo pa seveda le ob lepem vremenu.

Novo sodelovanje je steklo tudi z lokalno televizijo VTV. Kustosinja etnologinja Muzeja Velenje Tanja Verboten bo vsak prvi četrtek v mesecu v okviru oddaje Dobro jutro gledalcem predstavila zanimivosti o ljudskem izročilu ter šegah in navadah, vezanih na aktualni mesec. V začetku junija so tako gledalci VTV lahko izvedeli marsikaj novega o danes že zelo slabo  poznanih običajih tako imenovanega kvatrnega tedna ter o simboliki in pomenu kresnega večera.

V Muzeju Velenje posebno pozornost vedno posvečajo otrokom. Tako je bilo tudi v času epidemije, ko so zanje redno pripravljali posebne spletne vsebine ter namige za raziskovanje in ustvarjanje doma, prav tako pa bodo najmlajšim prijateljem muzeja namenili prve dogodke v tem mesecu.

V nedeljo, 14. junija, Muzej Velenje vse otroke vabi na pohod po Učni poti škrata Bisera, s katerim bodo tudi zaključili letošnja srečanja mladih muzealcev. Pod vodstvom predsednice Turističnega društva Vinska Gora Ane Žerdoner bodo udeleženci pohoda raziskovali naravne in kulturne znamenitosti na stičišču mestne občine Velenje in občine Dobrna. Sprehajali se bodo ob Temnjaškem potoku, obiskali znameniti Vovkov mlin, skočili na Kačji grad ter pohod zaključili na znani turistični kmetiji Lamperček. Učna pot škrata Bisera je bila v lanskem letu razglašena za najboljšo tematsko pot v Sloveniji.

V času, ko je bil Muzej Velenje zaprt, je med drugim vse otroke povabil k sodelovanju pri virtualni razstavi podob Velenjskega gradu, ki letos praznuje 750 let od prve omembe v pisnih virih. V torek, 9. junija, so vse prispele izdelke razstavili na muzejskem Facebook profilu. Do ponedeljka, 15. junija, na Facebook profilu poteka glasovanje za najlepši izdelek – trije avtorji risb, fotografij ali izdelkov, ki bodo prejele največ všečkov, bodo nagrajeni. Nagrade bodo prejeli na odprtju “prave” razstave v sredo, 17. junija, ob 17. uri v atriju Velenjskega gradu.

Prisrčno povabljeni v Muzej Velenje!

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.