Rezervacija

Rezerviraj počitnice

V Šoštanju odprli novo glasbeno šolo

V petek je v Kulturnem domu potekala slovesnost ob otvoritvi nove glasbene šole v Šoštanju. Ne zgodi se pogosto, da je šoštanjski kulturni dom premajhen za vse, ki bi si želeli ogledati kakšno prireditev, tokrat pa vsi, ki so želeli prisostvovati temu pomembnemu dogodku, niso mogli v dvorano.

Kot prvi je polno dvorano nagovoril Boris Štih, ravnatelj Glasbene šole Velenje, ki se je na kratko sprehodil skozi zgodovino glasbenega šolstva v svetu in poudaril, kako bogato sled za sabo pušča glasbeno izobraževanje. Zahvalil se je sodelavcem, izvajalcem in Občini za novo pridobitev – tudi v imenu Pihalnega orkestra Zarja in Mešanega pevskega zbora Svoboda.

Marko Škoberne, predsednik uprave družbe Esotech, je dejal, da je pred 33 leti, ko je prišel v Šoštanj, ta bil okoljsko zelo obremenjen, danes pa je vesel in ponosen, da je tu, saj je zagotovljen visok standard bivanja. Zahvalil se je Občini za vso podporo.

Zbrane je nagovoril še župan Občine Šoštanj Darko Menih, ki se je zahvalil vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri izvedbi tega pomembnega projekta. S tem Občina zaključuje investicije v objekte vzgoje in izobraževanja – leta 2005 je vrata odprla nova šola, 2014 vrtec, letos pa glasbena šola.

Blagoslovu je sledil svečani prerez traku, ki so ga opravili: župan Darko Menih, podžupan Viki Drev, predsednik uprave Esotech Marko Škoberne in ravnatelj GŠ Velenje Boris Štih.

Seveda na otvoritvi glasbene šole ni šlo brez glasbe. Pred dvorano so obiskovalce pozdravili zvoki Pihalnega orkestra Zarja, na prireditvi so se predstavili otroci, ki obiskujejo šoštanjski oddelek glasbene šole – mladinski pihalni orkester in združeni zbor nauka o glasbi, ter Mešani pevski zbor Svoboda Šoštanj. Vsi torej, ki bodo v prihodnje uporabljali nove prostore.

Sledil je ogled novih prostorov, kjer je potekal dan odprtih vrat – v vsaki učilnici so se predstavili učenci skupaj z učitelji in pokazali delček tega, kar bo nastajalo v čudovitem novem objektu. Obiskovalci in uporabniki so nad novo pridobitvijo navdušeni.

Vir novic # foto: Velenjčan.si

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska