Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Vabilo na brezplačno delavnico »Oddaja nepremičnin v turistične namene«

V sredo, 10. maja 2023, vas ob 17. uri vabimo na brezplačno delavnico »Oddaja nepremičnin v turistične namene«, ki bo potekala v Vili Bianca (Stari trg 3, 3320 Velenje).

Predavanje je namenjeno vsem, ki razmišljate o tem, da bi v najem oddali bodisi svojo hišo, stanovanje ali sobo. V Šaleški dolini vsako leto beležimo več prihodov in nočitev s strani tujih in domačih gostov. Turisti vedno bolj množično prihajajo v mesto Velenje. Velenjsko plažo v poletni sezoni obišče več kot 100.000 zadovoljnih obiskovalcev. Letošnje poletje pa prinaša prav posebno priložnost za oddajo nepremičnin v turistične namene, saj bo na Visti – parku z razgledom, ob Velenjskem jezeru med 30. julijem in 5. avgustom potekal festival MetalDays, ki privabi več kot 12.000 metalcev iz več kot 70 različnih držav vsega sveta. Poleg festivala MetalDays bodo na Visti – parku z razgledom potekali tudi drugi koncerti. Koledar dogodkov na Visti v letu 2023 je objavljen na spletni strani www.vista.si.

VSEBINA DELAVNICE:

  • Registracija AJPES (oblike opravljanja dejavnosti in prispevki, izbira šifer dejavnosti, registracija dislociranih enot).
  • Registracija FURS (načini vpisa v davčni register in davek, izjave, DDV zavezanost, DDV obračun, izdajanje računov in potrjevanje).
  • Registracija v ZZZS.
  • Pogoji za opravljanje dejavnosti.
  • Prijava in odjava gostov.
  • Mesečno poročanje.
  • Računi in davčno potrjevanje računov (obveznost izdajanja računov, obvezni podatki na računu, obveznost davčnega potrjevanja računov, postopek/pogoji za davčno potrjevanje računov).

Predavateljica: mag. Vesna Maver, direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Tolmin, podjetniška svetovalka in podjetnica.

Prijave: do torka, 9. maja 2023 na e-naslov: turizem@velenje.si. Število mest je omejeno.

Prijazno vabljeni!

Organizator delavnice je Zavod za turizem Šaleške doline.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska