Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Velenje drugo najlepše in najgostoljubnejše

Turistična zveza Slovenije je na zaključnem dogodku v okviru Dnevov slovenskega turizma v Postojni razglasila letošnje dobitnike priznanj v akciji Moja dežela – lepa in gostoljubna. Kot najbolj urejeno in gostoljubno mesto v kategoriji večjih mest je Velenje zasedlo 2. mesto. Velenje pa je tudi zmagovalec spletnega glasovanja v kategoriji večjih mest in nosilec posebnega priznanja »ljubljenec ljudskih src«.

 Na fotografiji:

Aleksandra Vasiljevič, podžupanja Mestne občine Velenje

Alenka Rednjak, vodja urada za premoženje in investicije MOV

Strokovna komisija je v Velenju pohvalila izjemno gostoljubnost, najnovejšo pridobitev Visto – park z razgledom in posamezne projekte, kot so Kamerat, Bicikl bus, sistem izposoje koles in e-koles Bicy, kolesarski zajtrk, ki smo ga izvedli v okviru ETM, in urejenost kolesarskih poti.

Pohvalili so tudi velenjski turistični biser – Velenjsko plažo z najnovejšimi pridobitvami (kopališče za najmlajše, prilagojen ležalnik – plovilo za gibalno ovirane osebe) in dobro ponudbo lokalnih turističnih izdelkov, ki so na voljo za obiskovalce na TICu v Vili Bianci. Izpostavili so tudi veliko število prireditev na letni ravni in protokolarno darilo Šaleško pivsko čašo Lončarstva Bahor, repliko pivske čaše iz žgane gline, ki je bila najdena pri arheoloških izkopavanjih gradu Šalek in izvira iz 15. stoletja.

Akcija Moja dežela – lepa in gostoljubna je vseslovensko tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti mest, vasi, krajev, glampingov, hostlov, tematskih poti ter mestnih, trških in vaških jeder. Letošnji finalisti v kategoriji večjih mest so bili Velenje, Celje in Koper. Strokovna ocenjevalna komisija je Velenje obiskala julija. Natečaj Moja Dežela – lepa in gostoljubna poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Iskrene čestitke, Velenje!

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.