Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Velenje med finalisti za razvojni prodor 2020 v regiji

Med finalistke za nagrado zlati kamen 2020, priznanje za razvojno prihodnost, se je od 212 občin uvrstilo enajst občin, med njimi tudi velenjska. V regiji od Koroške do Posavja sta bili poleg Velenja finalistki še občini Slovenske Konjice in Krško. Nagrado zlati kamen za najbolj razvojno prodorno občino leta 2020 v Sloveniji je prejela Idrija.

V obrazložitvi so organizatorji za Mestno občino Velenje zapisali, da »sodi med vodilne kraje v Sloveniji, ko gre za projekte trajnostne mobilnosti in energetske sanacije, izstopa pa tudi pri prijemih za tehnološko osveščanje prebivalcev. Velenje izstopa po domiselnosti in inovativnosti razvojnih prijemov. Je med vodilnimi kraji pri nas, ko gre za spodbujanje, osveščanje in izobraževanje, povezano z vključevanjem novih tehnologij v razvoj. Posamezne ‘pametne’ rešitve so uporabili tudi v praksi in to zlasti na področjih trajnostne mobilnosti in spremljanju porabe energije.«

 

Med posebnimi nagrajenci je bilo tudi velenjsko podjetje Plastika Skaza, ki je prejelo nagrado lokalni skupnosti prijazno podjetje.

Rdeča nit letošnjega izbora je bila letos usmerjena v digitalno prihodnost, mobilnost, razvojne projekte in družbo prihodnosti. Strokovni svet projekta se je posebej osredotočal na pripravljenost občin na prihodnost. Pomemben del te pripravljenosti je spretnost, s katero v nekem kraju vključujejo sodobno tehnologijo v razvoj kraja. V ospredju sta bila npr. digitalna transformacija in razvoj v smeri pametnega mesta ali naselja, kjer posebej izstopajo večja mesta.

 

Vir: MOV

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.