Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Velenje med nominiranci natečaja Moja dežela lepa in gostoljubna

Velenje se je na letošnjem natečaju Moja dežela – lepa in gostoljubna znova uvrstilo med nominirance za prejem prestižnega priznanja Turistične zveze Slovenije. Velenje je prejelo tudi posebno priznanje »ljubljenec ljudskih src« v kategoriji večjih mest.

V vseslovenskem tekmovanju v urejenosti in gostoljubnosti, v katerem sodeluje tudi Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Mestno občino Velenje, posvečamo posebno pozornost zelenemu turizmu in trajnostnemu razvoju. Velenje je doslej v okviru projekta »Moja dežela – lepa in gostoljubna« že devetkrat (1995, 1999, 2001, 2007, 2009, 2010, 2015, 2019, 2020) prejelo prvo nagrado za urejenost, v letih 2011, 2013, 2014 in 2018 smo osvojili drugo mesto, tretje mesto pa v letih 2012 in 2017. Osvojena prva mesta tudi v spletnem glasovanju še dodatno potrjujejo urejenost našega mesta, ki je rezultat skupnega prizadevanja za lepo mesto in mestno središče.

       

Gre za  tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti mest, vasi, krajev, glampingov, hostlov, tematskih poti ter mestnih, trških in vaških jeder. Za slovenske kraje je akcija to, kar so za gostince Michelinove zvezdice – prestižno priznanje, da se njihov kraj v turističnem smislu razvija zelo uspešno.

»Zaznali smo velik napredek kar se tiče čistosti in urejenosti posameznih destinacij, poleg tega se je povečalo število lokalnih ponudnikov. Ponudba je pestra in na izjemno visoki ravni, » je prve vtise predstavila Andreja Vesel, predsednica ocenjevalne komisije.

Tekmovanje letos poteka že 30. leto zapored, pokroviteljstvo pa je prevzel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. »Tekmovanje pod tem imenom poteka že vse od osamosvojitve Slovenije, v resnici pa je precej starejše. Prvo je potekalo že leta 1968, ko je Turistična zveza Slovenije izbirala »najbolj prizadeven turistični kraj«, je povedala Karmen Grebenc Burger, generalna sekretarka Turistične zveze Slovenije.

Turistična zveza Slovenije je v vsaki kategoriji izbrala tri nominirance, končni vrstni red in zmagovalci v posameznih kategorijah pa bodo znani na Dnevih Slovenskega turizma (DST 21), ki bodo 13. in 14. oktobra v Postojni.

Vabljeni k ogledu vseh finalistov, izbrancev “ljudskih src” ter dobitnikov posebnih priznanj.

 

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.