Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Velenje ponovno med najboljšimi v akciji Moja dežela, lepa in gostoljubna

V Laškem je v okviru Dnevov slovenskega turizma potekala razglasitev zmagovalcev natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki ga že 31. leto izvaja Turistična zveza Slovenije in poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Velenje, ki je bilo med nominiranci prestižnega priznanja v kategoriji velikih mest, je strokovna komisija uvrstila na 3. mesto (Koper, Celje). Velenje pa je prejelo tudi priznanje kot zmagovalec spletnega glasovanja v kategoriji velikih mest in posebno priznanje »ljubljenec ljudskih src«.
Preko spletnega glasovanja je Mladinski hotel Velenje osvojil 2. mesto v kategoriji Mladinska prenočišča, domačija Lamperček pa 3. mesto v kategoriji Izletniške točke. Breda Kolar, predsednica Turističnega društva Šalek, je prejela posebno priznanje za najbolj prizadevno prostovoljko. Priznanja Turistične zveze Slovenije pa so prejeli tudi prostovoljci iz turističnih društev pod okriljem Turistične zveze Velenje – Turistično društvo Šentilj, Društvo Revivas in Turistično društvo Vinska Gora.
Morda je slika naslednjega: 2 osebi, ljudje stojijo, znotraj in besedilo
Letošnje 31. tekmovanje je potekalo pod sloganom Kjer je zdravje doma, s čimer želijo poleg slovenskih lepot in gostoljubnosti poudariti tudi dejstvo, da v Sloveniji velik pomen posvečamo zdravemu načinu življenja in spoštovanju načel trajnostne interakcije z naravo.
Velenje je doslej v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna že devetkrat prejelo prvo nagrado za urejenost; petkrat smo osvojili drugo mesto, tretje mesto pa dvakrat. Prejete nagrade in nazivi so dodatna spodbuda, da tudi v prihodnje posebno skrb namenjamo urejenemu in čistemu okolju.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska