Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Velenje se lahko pohvali z največjim prireditvenim prostorom v Sloveniji

V Velenju nastaja nov prireditveni prostor in oder ob Velenjskem jezeru, ki bosta omogočala izvajanje različnih prireditev, sejmov, tekmovanj in festivalov poleti in pozimi.

Velenje se lahko pohvali z največjim prireditvenim prostorom v Sloveniji

Prireditveni prostor ob Velenjskem jezeru bo lahko sprejel 30 tisoč obiskovalcev. Kot pravi velenjski župan Peter Dermol, so na občini oblikovali programski svet, ki bo oblikoval primerne vsebine.

Ob objektu je tudi poseben pomol na jezeru, ki bo namenjen preživljanju prostega časa in športnim dejavnostim na vodi. Naložba je stala dobrih 9 milijonov evrov, od tega so uspeli pridobiti 6 milijonov evrov sofinancerskih sredstev. Z izgradnjo sodobnega prireditvenega prostora in odra so trajnostno sanirali degradirano območje, ki je nastalo kot posledica rudarske aktivnosti. Lokacija ob Velenjskem jezeru sicer postaja zadnja leta vse bolj zanimiva za domače in tuje goste. Lani je Velenjsko plažo v poletni sezoni obiskalo skoraj 100 tisoč obiskovalcev. Prireditveni oder in prostor pa bo v upravljanje prevzel Zavod za turizem Šaleške doline. Kot prva atrakcija na prostoru pa je sveže postavljena tekaška proga za tek na smučeh.

Foto: Roman Bor

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska