Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Velenje se predstavi in otvoritev starotrškega jedra

V mestu sta v preteklem vikendu potekali dve prireditvi in sicer dopoldan Velenje se predstavi in Tek očkov, popoldan pa slovesno odprtje prenovljenega starotrškega jedra v Starem Velenju.

Na dopoldanskem dogodku, ki je potekal na Titovem trgu, se je predstavilo skoraj 50 športnih društev, izobraževalnih ustanov in kulturnih organizacij. Ves čas trajanja prireditve pa je potekal Tek očkov. S tekom so želeli organizatorji spodbuditi očete, da aktivno preživljajo čas z otroki, in opozoriti na pozitivne vidike aktivnega očetovstva tako za otroke kot starše.

Zbrane je pozdravil župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, ki je ob tej priložnosti predal ček v višini 1000 evrov Aniti Horvat za udeležbo na nedavnih olimpijskih igrah, članom Rokometnega kluba Gorenje Velenje pa čestital za osvojen četrti naslov državnih prvakov.

Popoldan je bila nato otvoritev starotrškega jedra. Obiskovalci so v novonastalem Kreativnem centru Čuk, lahko spoznali podjetnike in njihove izdelke. SAŠA inkubator je predstavil novo linijo izdelkov MadeInVelenje, ki nastaja v Centru ponovne uporabe, v času dogodka je bil omogočen prost vstop v Hišo mineralov. V okviru projekta revitalizacije je nastal večji odprt prostor, urejen kot tlakovan trg, ki lahko na različnih dogodkih sprejme okoli 500 obiskovalcev. Vsaj toliko se jih je udeležilo tudi prireditve.

V novi stavbi ob trgu je predvidenih pet ateljejev, ustvarjalna delavnica, razstaviščni prostor, skupni prostori za delo ustvarjalcev, v pritličju manjši gostinski lokal in na podstrešju dve neprofitni stanovanji. Skupna vrednost projekta obnove starega trškega jedra velja vrednih skoraj 4,5 milijona evrov.

Ob tem sta se občina in velenjska župnija sv. Marije odločili, da skupaj pristopita tudi k obnovitvi opornega zidu pod cerkvijo v Starem Velenju, ki je bil v zelo slabem stanju. Projekt, ki ga je potrdil Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, je zaključen, vrednost naložbe je znašala 216.000 evrov.

 

Vir novic: Naš čas

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.