Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Velenje Underground nagrajeno z mednarodno nagrado BIG SEE TOURISM AWARD 2020

Podzemno kulinarično doživetje VELENJE UNDERGROUND, ki ga pripravlja Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Muzejem premogovništva in Gorenjem Gostinstvom, je bilo izbrano za mednarodno nagrado BIG SEE TOURISM AWARD 2020. Nagrado podeljuje Center za kreativno gospodarstvo jugovzhodne Evrope, Zavod Big. Projekt je bil nominiran tudi za najboljši projekt (Grand Prix) v kategoriji Kreativna zgodba in identiteta kot doživetje. Velenje Underground je edinstveno kulinarično podzemno doživetje, ki uresničuje obljube zelene butične Slovenije za 5-zvezdična doživetja. Obiskovalci se spustijo z najstarejšim dvigalom v Sloveniji v Muzej premogovništva Slovenije. V najgloblji slovenski jedilnici izkusijo knapovsko okolje in vrhunske jedi ekipe iz Vile Herberstein.

BIG SEE je najnovejša in najbolj navdušujoča platforma, ki sistematično raziskuje, ocenjuje in spodbuja kreativne projekte Jugovzhodne Evrope. Združuje 19 držav in 350 milijonov ljudi. Predstavlja edinstveno skupnost za razpravo in razvoj kulturnih, gospodarskih ter političnih vlog regije in njihov vpliv na globaliziran svet. Platformo vodi Zavod Big v okviru Centra za kreativno gospodarstvo Jugovzhodne Evrope, ki je organizator festivalov Big Architecture, Wood Icon, Creative Tourism in Month of Design.

5-zvezdično doživetje Velenje Underground se sicer ponaša tudi z znakom Slovenia Unique Experience, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Velenje Underground pa je ob koncu leta 2019 prejelo še priznanje za 2. mesto v tekmovanju akcije Slovenia’s Hidden Gems, organizator katerega je Radio Si, ki s to akcijo predstavlja skrite dragulje Slovenije.

V preteklem letu je Velenje Underground obiskalo preko 170 oseb. V letošnjem letu je bil uspešno izveden butični dogodek za Valentinovo. V tem letu smo načrtovali še štiri dogodke, vendar kaže, da zaradi pandemije koronavirusne bolezni dva že razpisana termina in skupinsko rezervacijo s strani belgijskih turistov žal ne bomo mogli izvesti. Skoraj zagotovo pa bomo izvedli dogodek 25. septembra in 3. decembra 2020. Doživetje lahko, po umiritvi stanja v državi, organiziramo tudi po predhodnem individualnem dogovoru.

Srečno med rudarji, vrhunsko s chefi!

Več o doživetju

Prijazen pozdrav,
Zavod za turizem Šaleške doline

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.