Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Velenje v septembru praznuje, obetajo se številni dogodki

September je za Velenje praznični mesec, saj 20. septembra praznujemo občinski praznik. Letos mineva 62 let odkar od slavnostnega odprtja novega mestnega središča. “V počastitev praznika bo v Velenju prihodnje dni potekalo več dogodkov in prireditev, za katera si na Mestni občini Velenje želimo, da bodo privabili čim več obiskovalcev in bomo na njih praznovali skupaj,” sporočajo iz velenjske občine.

Od srede, 8. septembra, do sobote, 11. septembra, bodo na Smučarsko-skakalnem centru Velenje gostili Svetovno veteransko prvenstvo v smučarskih skokih 2021. Velenje bo prihodnji teden gostilo več kot 50 smučarskih skakalcev, nekdanjih tekmovalcev svetovnega ranga iz enajstih držav – svetovnih velesil v smučarskih skokih.

V četrtek, 9. septembra, bomo ob 17. uri na Strževi domačiji v Škalah, rojstnemu kraju zavednega Slovenca dr. Jožefa Krajnca, ob 200. obletnici njegovega rojstva pripravili manjši dogodek, s katerim bodo počastili postavitev novega kipa dr. Jožefa Krajnca.

V sklopu otvoritvene slovesnosti 32. Pikinega festivala, ki se začne v petek, 10. septembra, ob 17. uri na Titovem trgu bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol sprejel zlato športno plezalko Janjo Garnbret, parastrelca Gorazda Frančka Tirška in selektorja slovenske plezalne reprezentance Gorazda Hrena.

V ponedeljek, 13. septembra, bo ob 18. uri na Mestnem otroškem igrišču Velenje županov sprejem za prvošolce, v sredo, 15. septembra, pa bomo ob 17. uri na isti lokaciji pripravili županov sprejem za novorojence. Oba sprejema bosta potekala v okviru 32. Pikinega festivala.

Za 17. september napovedan nastop Siddharte na Visti so za letos odpovedali in prestavili na naslednje leto. V sodelovanju s Šaleškim študentskim klubom bodo ta dan, 17. septembra, ob 20. uri na Titovem trgu pripravili koncert ob občinskem prazniku, na katerem bodo nastopili Hamo & Tribute 2 loveTake OFF in Chateau.

Na olimpijskih igrah v Tokiu je nastopila tudi Velenjčanka Anita Horvat, atletinja, ki pa je 10. septembra, na dan sprejema, zaradi tekmovanja odsotna. Anito Horvat bodo zato sprejeli v soboto, 18. septembra, ko bomo na Titovem trgu  med 9. in 12. uro pripravili tradicionalno prireditev Velenje se predstavi, v sklopu katere bomo izvedli tudi Tek očkov in sprejeli člane Rokometnega kluba Gorenje Velenje, ki so konec maja letos osvojili četrti naslov državnih prvakov.

18. septembra ob 17. uri pa bodo v Starem Velenju pripravili prireditev ob odprtju prenovljenega starotrškega jedra. Na odprtju se bodo predstavili nekateri lokalni gostinski in drugi ponudniki. Uradnemu delu bo sledila veselica z Ansamblom Potepini.

V nedeljo, 19. septembra, pripravljajo ob 19. uri na Titovem trgu ob občinskem prazniku in 30-letnici Kluba Max koncert Oto Pestner & Max klub all stars.

20. septembra, na dan občinskega praznika, bodo ob 18. uri v Domu kulture Velenje pripravili osrednjo občinsko slovesnost ob prazniku, na kateri bodo razglasili letošnje občinske nagrajence. Slavnostni govornik bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

21. in 22. septembra bo v Domu kulture Velenje potekala mednarodna konferenca Welcome future, na kateri bodo predstavili primere dobrih praks izstopa iz premoga.

V torek, 21. septembra bodo v okviru Evropskega tedna mobilnosti med 14. in 19. uro ponovno izvedli akcijo Velenje na koleščkih, s katero promovirajo kolesarske povezave v mestu in so jo občani v preteklosti zelo dobro sprejeli.

V četrtek, 23. septembra, bodo ob 18. uri v Vili Bianci razglasili naj prostovoljce 2020.

V sredo, 29. septembra, ob 17. uri bo v Vili Bianci župan sprejel zlate maturante.

O vseh dogodkih bomo obveščali še podrobneje. Vse prireditve bodo organizirane v skladu s priporočili NIJZ.

Iz Mestne občine Velenje pa ob tem še sporočajo: Velenje je posebno mesto, ki ponuja veliko in Velenje je mesto, ki ima srce. Velenjčani smo namreč ljudje z velikim srcem, ki znamo pomagati in znamo prisluhniti. Naše mesto je nastalo s prostovoljnim delom 62 let nazaj in s prostovoljstvom in solidarnostjo živimo še danes. Z optimizmom zremo v prihodnost, kjer bomo zasledovali cilj pravičnega prehoda iz premoga v zeleno prihodnost in vsak dan si bomo prizadevali za še bolj kakovostno življenje.

Praznujmo skupaj. Za Velenje in za Velenjčane!”

Vir novic: MOV in Naš čas

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.