Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Velenjska plaža najboljše naravno kopališče, Velenje najlepše in najgostoljubnejše mesto, turistični produkti nagrajeni s številnimi priznanimi nagradami

Velenjska plaža je tudi letos osvojila prvo mesto v kategoriji naravnih kopališč v akciji Naj kopališče 2022, ki jo že 32. leto zapored organizira RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro, Slovenija. Velenje je zmagovalec v kategoriji večjih mest v spletnem glasovanju v okviru projekta Turistične zveze Slovenije, Moja dežela – lepa in gostoljubna. Turistični produkt Skrivnosti potopljenih vasi se je uvrstil v družino Slovenia Unique Experience, turistični produkt Polet v usnjarno Evrope pa je postal finalist v akciji Slovenia’s Hidden Gems. Oba produkta sta prejela mednarodno nagrado Big See Tourism Award 2022. Turistični produkt Velenje Underground je obnovil znak kakovosti Slovenia Unique Experience in postal finalist nagrade Conventa Best Event Award 2022.

Velenjska plaža – najboljše naravno kopališče v Sloveniji

V izboru Naj kopališče 2022 je v kategoriji naravnih kopališč Velenjska plaža zmagala že peto leto zapored. V poletni sezoni 2022 se ekipa radijske oddaje »Naj kopališče« že 32. leto zapored vsak teden odpravlja na slovenska kopališča, kjer preveri kako je poskrbljeno za dobro počutje in zabavo kopalcev. Glasovanje je potekalo na dva načina, in sicer prek spletne strani www.najkopalisce.si in z glasovnicami, ki so jih kopalci lahko oddali na kopališčih. Ocenjevalci so izbirali najboljša, najbolj urejena in za kopanje najbolj prijetna kopališča. Velenjska plaža vsako leto v času kopalne sezone s številnimi brezplačnimi vsebinami privabi 100.000 obiskovalcev iz Slovenije in tujine. Sprostitev zagotavljajo čista voda, prijazni lokali, brezplačna uporaba ležalnikov in urejenih lesenih površin ter najrazličnejše priložnosti za vodne športe in drugo rekreacijo, nepozabna doživetja pa tudi različne animacije in prireditve. Z novim prireditvenim prostorom in odrom Vista, v neposredni bližini Velenjske plaže, pa smo ustvarili odlične pogoje za razvoj festivalskih in drugih vsebin. Velenjska plaža skupaj z Visto tako postaja ena izmed najbolj obiskanih turističnih destinacij v Sloveniji.

Velenje ponovno najlepše in negostoljubnejše večje mesto v Sloveniji v spletnem glasovanju

Turistična zveza Slovenije je v sklopu projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna 2022 razglasila Velenje za zmagovalca v kategoriji večjih mest (drugo mesto Celje, tretje Kranj). Mladinski hotel Velenje je osvojil 2. mesto v kategoriji mladinskih prenočišč, domačija Lamperček pa 3. mesto v kategoriji izletniških točk. Letošnje 31. tekmovanje poteka pod sloganom Kjer je zdravje doma, s čimer želijo poleg slovenskih lepot in gostoljubnosti poudariti tudi dejstvo, da v Sloveniji velik pomen posvečamo zdravemu načinu življenja in spoštovanju načel trajnostne interakcije z naravo. Slovesna podelitev priznanj pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije bo potekala v okviru Dnevov slovenskega turizma med 14. in 16. novembrom 2022 v Laškem. Takrat bodo podelili tudi glavna priznanja mestom in turističnim biserom po strokovni oceni ocenjevalne komisije, ki je kraje obiskala poleti. Velenje je doslej v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna že devetkrat prejelo prvo nagrado za urejenost; petkrat smo osvojili drugo mesto, tretje mesto pa dvakrat. Prejete nagrade in nazivi so dodatna spodbuda, da tudi v prihodnje posebno skrb namenjamo urejenemu in čistemu okolju. Rezultate po kategorijah si lahko ogledate na spletni strani www.turisticna-zveza.si.

Turistični produkt Skrivnosti potopljenih vasi pridobil znak kakovosti Slovenia unique Experience

Turistični produkt Skrivnosti potopljenih vasi – Odplujte po dragoceni košček preteklosti je strokovna komisija pod okriljem Slovenske turistične organizacije uvrstila v družino Slovenia Unique doživetij. Gre za butični 5-zvezdični produkt, ki temelji na digitalizaciji kulturne dediščine, virtualnemu potopu v Velenjsko jezero in vrhunskem kulinaričnem doživetju. Edinstveno avtentično doživetje premium kakovosti podpira zgodbo zelene butične Slovenije, destinacije za 5-zvezdična doživetja. Znamko SUE je razvila Slovenska turistična organizacija, ki je njen lastnik in tudi upravljavec zbirke SUE. Znamka predstavlja garancijo, da vsa doživetja, ki so v zbirki, sledijo jasnim in transparentno objavljenim kriterijem. Produkt je zgodovinska poslastica za vse, ki jih zanima vpogled v zakulisje regije, ki daje energijo praktično celotni Sloveniji. Skozi doživetje obiskovalec lažje razume še vedno živo industrijo te regije, prav tako pa tudi specifičen zrak, ki ga spremlja ves čas. Doživetje je zvesto zgodovini in identiteti kraja. Doživetje Skrivnosti potopljenih vasi vključuje ogled Muzeja premogovništva z digitalizirano predstavitvijo ugrezanja površja in nastanka jezer, zakusko v rudniškem stanovanju, voden sprehod do Velenjskega jezera, plovbo po jezeru z virtualno izkušnjo potopa, obed lokalnih dobrot z vključeno pijačo na razgledišču Vista in spominek. Turistični produkt smo razvili v okviru projekta Šaleška dolina 4.0, ki sta ga sofinancirali Republika Slovenija in Evropska Unija iz evropskega sklada za regionalni razvoj. Produkt smo zasnovali že v letu 2020, na trg pa smo ga lansirali v lanskem letu.

Več o produktu: Skrivnosti potopljenih vasi | VisitSaleska

Turistični produkt Polet v usnjarno Evrope – gosposko po Šoštanju postal finalist akcije Slovenia Hidden Gems

Doživetje Polet v usnjarno Evrope je bilo razglašeno za finalista akcije Slovenia’s Hidden Gems za leto 2022. Radio SI s to akcijo predstavlja skrite dragulje, ki ostanejo nepoznani številnim tujim turistom, ki obiščejo Slovenijo. Pakete je preizkusilo več tujcev, ki v Sloveniji živijo, delajo ali študirajo. Izbor ponudnikov je bil prepuščen uredništvu Radia Si in poslušalcem, ki so glasovali za predloge. Veseli smo, da smo del odličnega projekta Radia Si, s katerim promoviramo odlične turistične produkte in pakete, ki ponujajo najboljše kar premorejo raznolike slovenske pokrajine – vse od Prekmurja do Primorske. Turistični produkt Polet v usnjarno Evrope pripravljamo v sodelovanju z Občino Šoštanj, Vilo Mayer, Muzejem usnjarstva na Slovenskem, Šaleški aeroklubom in Gostilno Acman.

Več o doživetju: Polet v usnjarno Evrope

Turistična produkta Skrivnosti potopljenih vasi in Polet v usnjarno Evrope sta pridobila mednarodno nagrado Big See Tourism Award 2022 in postala nominiranca za najboljši projekt (Grand Prix)

Nagrado podeljuje Center za kreativno gospodarstvo jugovzhodne Evrope, Zavod Big. Projekt je nominiran tudi za najboljši projekt (Grand Prix) v kategoriji Kreativna zgodba in identiteta kot doživetje. Predstavitev projektov z razglasitvijo nagrajencev Grand Prix bo potekala v četrtek, 27. oktobra na Ljubljanskem gradu. BIG SEE je najnovejša in najbolj navdušujoča platforma, ki sistematično raziskuje, ocenjuje in spodbuja kreativne projekte Jugovzhodne Evrope. Združuje 19 držav in 350 milijonov ljudi. Predstavlja edinstveno skupnost za razpravo in razvoj kulturnih, gospodarskih ter političnih vlog regije in njihov vpliv na globaliziran svet. Platformo vodi Zavod Big v okviru Centra za kreativno gospodarstvo Jugovzhodne Evrope, ki je organizator festivalov Big Architecture, Wood Icon, Creative Tourism in Month of Design.

Velenje Underground obnovil in obdržal znak kakovosti Slovenia Unique Experience ter postal finalist Conventa Best Event Award 2022

Doživetje Velenje Underground že od leta 2019 nosi znak kakovosti Slovenia Unique Experience, letos pa smo z obnovitvijo znaka dokazali, da uspešno sledimo skupni viziji Slovenije kot zelene butične destinacije. 5-zvezdično doživetje Velenje Underground z vrhunsko kulinariko 160 metrov pod površjem zemlje vključuje ogled Muzeja premogovništva Slovenije z licenciranim vodnikom, izposojo čelade in toplih oblačil, pijačo dobrodošlice in knapovski pozdrav iz kuhinje, spust z dvigalom in ogled najbolj atraktivnih podzemnih rudniških lokacij, glasbeni nastop, 4-hodno ”Štajgerjevo južno” z vinsko spremljavo in glasbo, vožnjo s podzemnim vlakom, kozarec penine in spominek presenečenja.

5-zvezdično doživetje Velenje Underground se je uvrstilo med finaliste nagrade Conventa Best Event Award 2022. Conventa Best Event Award je letno tekmovanje, ki nagrajuje najboljše dogodke v regiji Nove Evrope. Conventa Crossover je središče za vodilne strokovnjake za trženje v živo in organizacijo dogodkov. Namenjena je organizatorjem dogodkov, kreativcem, marketing strokovnjakom, strokovnjakom za organizacijo dogodkov, ponudnikom kongresnih storitev, strokovnjakom iz podjetij, agencij, društev, turističnih destinacij, hotelov, specialnih prizorišč in vsem ostalim iz regije New Evropi, ki so tesno povezani z organizacijo dogodkov in trženjem v živo.

Več o produktu: Velenje underground Visitsaleska | VisitSaleska

Novi turistični produkti

Na Zavodu za turizem Šaleške dolino razvijamo nove butične turistične produkte za katere si prizadevamo, da so visoko kakovostni, trajnostno naravnani in avtentični. Eden takih je zagotovo arhitekturno – kulinarično doživetje Velenja, mesta nove dobe – Tito vas gleda! Vi gledate moderno. Na trgu pod največjim spomenikom kipa Tita, voditelja nekdanje Jugoslavije, obiskovalci vstopijo v čas nastajanja in razcveta mesta, ki velja za socialistični čudež. Doživetje postreže z ikoničnimi jedmi iz 60. let prejšnjega stoletja, arhitekturnimi presežki svetovljanskega sloga moderne in vzdušjem iz časov socializma. Skupaj s partnerji vzpodbujamo tudi zdrav način življenja. Razvili smo produkt V Šaleško dolino k sebi – 3-dnevni retreat za oddih na poti k sebi in motivacijo za nove življenjske izzive. Za  bolj aktivne raziskovalce pa je vsekakor zanimiva Pustolovščina v podzemlju. Raziskovalci jame Huda luknja težko opišejo občutke, ki jih prevzemajo v globinah kraške lepotice v Šaleški dolini. Doživeti jih morate sami. Si drznete na Pustolovščino v podzemlje? V letošnjem letu smo ponudbo dopolnili s prodajo E-kartic doživetij Šaleške doline s katero sledimo strategiji razvoja in trženja turizma v Mestni občini Velenje in Občini Šoštanj za obdobje 2022-2027. Prizadevamo si, da bo Šaleka dolina družinam najbolj prijazna destinacija v Sloveniji. Prelistajte Povzetek Strategije razvoja turizma v Velenju in Šoštanju za obdobje 2022 – 2027.

Ponosni smo, da nam je letošnja jesen naklonjena z darovi in nagradami za trdo delo. V preteklih dneh smo sodelavci Zavoda za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Mestno občino Velenje dosegli izjemne dosežke, in sicer:

  • 1. mesto za Velenjsko plažo v kategoriji naravnih kopališč
  • Turistični produkt Skrivnosti potopljenih vasi uvrščen v družino Slovenia Unique Experiences in dobitnik mednarodne nagrade Big See Tourism Award 2022
  • Turistični produkt Polet v usnjarno Evrope – finalist akcije Slovenia’s Hidden Gems in dobitnik mednarodne nagrade Big See Tourism Award 2022
  • Turistični produkt Velenje Underground – obnovitev znaka Slovenia Unique Experience, finalist nagrade Conventa Best Event Award 2022.

Več informacij je na voljo na Vstopna stran VisitSaleska Šaleška dolina

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska