Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Velenjsko Vzorčno mesto soavtor intermedijske razstave Vrtn!ca v Arboretumu Volčji Potok

Pred dnevi so v Arboretumu Volčji Potok odprli intermedijsko razstavo Vrtn!ca, s katero želijo izbrane vrtnice predstaviti na zelo zanimiv in drugačen način. Razstava Vrtn!ca je pilotni projekt Mreže raziskovalnih centrov umetnosti in kulture (MCRUK), ki ga izvaja KIBLA2LAB v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok, Vzorčnim mestom Velenje, ROSA PRODUKCIJA, d. o. o. in Kristijanom Koratom. Vzorčno mesto Velenje – razvojno raziskovalni oddelek velenjskega Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje, katerega ustanovitelja sta Erik Kapfer in Mitja Cojhter, je soavtor celotnega koncepta in tehnične izvedbe razstave. Razstava bo na ogled do konca leta.

Razstava je nekakšno novo gledišče z nadgrajeno izkušnjo razširjene resničnosti, ki pričara posebno doživetje hkrati v resničnem okolju botaničnega parka in metafizičnem svetu umetnosti. Obiskovalcu v prostorski avdiovizualni postavitvi predstavijo štiri zgodbe izbranih vrtnic: damaščanke ter sort Trubar, Peace in Prešeren. Scenarij je napisala Sabina Vukalić, umetniško montažo podpisuje Svetlana Dramlić, glasbo pa pianist Kristijan Korat, ki so ga ob lepoti vrtnic o projektu prepričale njihove zgodbe in zgodovina.

MCRUK je mreža raziskovalnih centrov umetnosti in kulture na presečišču sodobnih tehnologij, znanosti in gospodarstva. Modularno je sestavljena iz treh lokalno-regionalno-nacionalno-mednarodno umeščenih platform DDT, PiNA in KIBLA. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.