Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Velenju priznanje za aktivno sodelovanje pri ETM 2021

Mestna občina Velenje je tudi letos prejela priznanje Ministrstva RS za infrastrukturo za aktivno sodelovanje pri projektu Evropski teden mobilnosti 2021. Letos so že 16-ič sodelovali pri projektu. “Zavedamo se, kako pomembna je trajnostna mobilnost in tudi sami s številnimi aktivnostmi spodbujamo spreminjanje potovalnih navad pri naših občankah in občanih. Predvsem si želimo, da bi jih čim več, za premagovanje razdalj v mestu, izbralo kolo, brezplačni mestni avtobus Lokalc ali hojo. S sodelovanjem pri Evropskem tednu mobilnosti (ETM) bomo nadaljevali tudi v prihodnje,” sporočajo iz velenjske občine.

Tudi letos so v okviru projekta izvedli številne aktivnosti, 22. septembra so zaprli Rudarsko cesto in na njej so ta dan potekale številne druge dejavnosti za šolarje in druge mimoidoče: igranje nogometa, badmintona, predstavitve Centra ponovne uporabe, Centra za krepitev zdravja, Kamerata, Šole za storitvene dejavnosti, izposoja koles, registracija v Bicy sistem, ogled Lokalca, na voljo je bil spretnostni poligon za vožnjo s kolesom, simulator vožnje, nastopili so učenci Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, obiskovalci so lahko telovadili z društvom Šola zdravja, ustvarjali v likovnih delavnicah in si ogledali zanimiv plesni program plesnih skupin Flame & Co, Capoeira tribo unida, M-dance, Plesni studia N, Srbsko društvo dr. Mladen Stojanović, Društvo kreativnih idej Magnolija in Plesna šola SPIN ter počeli še marsikaj drugega.

Velenjska občina je v okviru ETM pripravila tudi dve delavnici za starejše z naslovom Zanimive in varne poti našega mesta. Odločili so se, da prisluhnejo starejšim občanom in v mestu postavijo štiri dodatne klopi ter tako pri starejših občanih spodbudijo pogostejše pešačenje in s tem kakovostnejše preživljanje prostega časa. Na predlog starejših so tako pred kratkim v Velenju postavili tri klopi na zelenih površinah ob Tomšičevi cesti, eno klop pa v bližini trgovine Mercator Tržnica.

Vse petke v septembru (razen enega, ko so zaradi dežja zajtrk odpovedali) so na Vodnikovi cesti ob mostu pri Osnovni šoli Gustava Šiliha med 6. in 8. uro delili brezplačni kolesarski zajtrk za vsakega kolesarja, ki je pripeljal mimo na svoji poti do službe, šole. Izvedli so tri kolesarske zajtrke in razdelili 196 pekovskih izdelkov.

Izvedli so tudi Tek očkov, vodeno kolesarsko turo po Velenju in akcijo Velenje na koleščkih.

Aktivnosti so izvedli v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so bile sofinancirane s strani Ministrstva za okolje in prostor – Sklad za podnebne spremembe.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.