Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Vila Bianca vabi na posebna, drugačna doživetja

Predstavljamo vam naše pakete degustacijskih doživetij v Vili Bianca, ki vam obljubljajo nepozabne trenutke polne raziskovanja, kulinaričnih užitkov in edinstvenih doživetij. Naši skrbno izbrani paketi so zasnovani tako, da vam ponudijo edinstven vpogled v svet lokalnih specialitet in obrti, ki so plod tradicije, predanosti in inovativnosti.

Vsako od teh doživetij v Vili Bianca je zasnovano tako, da združi učenje, zabavo in nepozabne trenutke. Naš cilj je, da vsak obiskovalec odide bogatejši za nova znanja, nepozabne okuse in edinstvene spomine. Vabimo vas, da izberete svoje doživetje in dovolite, da vas popeljemo na nepozabno potovanje, kjer boste odkrivali skrite zaklade Šaleške doline.

ČEBELARSTVO ČANČ

Medeno doživetje

Franc in Anica Čanč na Plešivcu vodita čebelarstvo z najdaljšo tradicijo v Šaleški dolini. Francneguje čebele že vse življenje in mojstrsko pridobiva sadove njihovega dela. Zaveda seblagodejnosti čebeljih pridelkov, še bolj pa pomembne vloge čebel v naravi.

Na obisku v Vili Bianca boste lahko prisluhnili zgodbi o čebelarstvu Čanč, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo, saj segajo začetki čebelarjenja v davno leto 1903. Danes pri njih čebelari že tretja generacija. Po številu čebeljih družin se uvrščajo med srednja čebelarstva v Sloveniji.

 

ČOKOLADNICA LUCIFER

Obstaja raj, kjer vsak dan zadiši po sveži čokoladi. Ljubiteljičokolade boste brez dvoma ugodili vsem vašim čutom.

Iz prvih ročno izdelanih čokoladnih pralinejev je zrasla pravljična čokoladnica s trgovino inkavarno v Velenju. Ročno izdelani pralineji, vražje dobre tortice, čokoladne tablice, vročačokolada in čokoladni namazi so prava ideja za sladko razvedritev.

Začetki blagovne znamke Lucifer Chocolate segajo v leto 2007, ko sta ljubezen do čokolade in želja po unikatnih poslasticah prerasla ljubiteljsko dejavnost, ki je že precej časa navduševala ustanovitelja in idejnega vodjo podjetja Luča Žganka. Odličnost in izvirnost njegovih izdelkov so tokrat že dobro poznali v lokalnem okolju, a se je navdušenje kmalu prelilo čez robove Velenjske kotline.

 

PIVOVARNA SKUBEER

Šaleška kraft pivovarna

Pivovarna Skubeer je odprla vrata konec poletja 2018. Njeni začetki segajo v leto 2014, ko so vgaraži zvarili prvo domače pivo. Prvo je bilo sicer iz »piksne«, ampak takoj za tem smo prešli na»All Grain« metodo, ki jo uporabljajo še danes.

Da bi imeli popolni nadzor in ustvarili pivo z osebnim karakterjem, so spoznavali in ustvarjalirazlične kombinacije ječmenov in hmeljev. V slabih štirih letih »garažnega pivovarjenja« je takonastalo veliko število različnih piv. V začetku letošnjega leta so njihova piva dobila tisto»tapravo« zaključno podobo in aromo. Tako je nastalo pet različnih piv, ki jih ponujajo danes.

 

VEČ INFORMACIJ IN PONUDBA

 

Za rezervacije, informacije in ponudbo smo dosegljivi na turizem@velenje.si ali telefonsko številko 03 896 17 15.

Dobrodošli v Šaleški dolini.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska