Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Individualna doživetja z vodnikom

Individualna doživetja z vodnikom

Izberite individualna in personalizirana doživetja z vodnikom. Takšen način vodenja in čas, ki vam ga nameni vodnik, je edinstvena in dragocena izkušnja, ki se vam bo še bolj zasidrala v spomin.

Raziščite skrite kotičke in bogato zgodovino Šaleške doline v družbi lokalnega vodnika, ki vam bo odkril nepozabne zgodbe in posebnosti kraja.

Vodeni sprehodi

Turistično vodenje bomo z veseljem prilagodili vašim željam. Vodenja so možna v angleškem, nemškem, hrvaško-srbskem, ruskem, ukrajinskem, italijanskem in španskem jeziku in jih izvajamo za posameznike, manjše ali večje skupine, šolske skupine in ostale izletniške skupine. Si želite drugačne izkušnje in bi si destinacijo ogledali na poseben način? Z našimi lokalnimi turističnimi vodniki lahko Šaleško doživite aktivno. Poleg klasičnih vodenj, lahko za vas organiziramo aktivno vodenje s kolesi ali na Sup-ih po Velenjskem jezeru.

Vodeno doživetje po Šaleški dolini s kolesi

Zavod za turizem Šaleške doline organizira in izvaja lokalno turistično vodenje s kolesi. Udeleženci v družbi lokalnih vodnikov s kolesi spoznavajo Šaleško dolino. Zakaj na vodeno kolesarsko turo? Ker vodnik pozna teren in znamenitosti ob kolesarski poti, se prilagodi glede na vaše zahteve, znanje in kondicijsko pripravljenosti, pomaga pri nastavitvah kolesa in vam svetuje glede izboljšanja tehnike vožnje, ki vam bodo omogočale užitke in popoln izkoristek kolesa.

Več

Retro Velenje

Privoščite si potep po časih, ko se je Velenje razvijalo v socialistični gospodarski čudež. Pod največjim spomenikom Tita na svetu se igrivo in nostalgično spomnite tovarištva iz mladosti ali doživite to, o čemer so vam doslej le pripovedovali. Zabavni retro potep po središču najmlajšega slovenskega mesta vas na koncu pripelje do nekdanjega delavskega kluba, nekoč družabnega središča velenjskih delavcev in rudarjev, kjer vas čaka zaslužena socialistična malica.

Več

Doživetje socializma

V duhu tovarištva se bomo odpravili na VELENJSKI GRAD, v spominsko sobo Muzeja Velenje na IGRANO INTERAKTIVNO PREDSTAVO, ki vas bo popeljala nazaj v obdobje SOCIALIZMA. Obiskovalci boste v vlogi pionirčkov 7. razreda sodelovali na zaključnem sestanku pred vstopom k mladincem.

Več

Usnjarsko popotovanje družine Woschnagg

Podajte se v Šoštanj na edinstveno usnjarsko popotovanje in spoznajte družino Woschnagg skozi njihovo zapuščino in pomen takratnega razvoja usnjarske industrije. Doživite pravi utrip starega trškega jedra in njegov razvoj ter si oglejte znamenite arhitekturne objekte, ki so povezani z družino Woschnagg. Odkrijte nove okuse usnjarskih jedi in ostale lokalne kulinarike. Vabljeni, da z nami odkrivate to čudovito usnjarsko zgodbo. Odpravite se na usnjarsko popotovanje družine Woschnagg!

Več

Pustolovščina v podzemlju

Morda ste že kdaj stopili pod površje in obiskali kraško jamo, kjer ste občudovali kapniške skulpture narave. Pa ste se že kdaj kot pravi jamski raziskovalci dobesedno splazili v temo neokrnjenega podzemlja, kjer je edini vir svetlobe snop vaše naglavne svetilke? Če ste na lovu za butično adrenalinsko izkušnjo, je Pustolovščina v podzemlju prava izbira za avtentično doživetje skritega kotička Šaleške doline.

Več

Vodena kolesarska tura

Zakaj na vodeno kolesarsko turo? Ker vodnik pozna teren in znamenitosti ob kolesarski poti, se prilagodi glede na vaše zahteve, znanje in kondicijsko pripravljenosti, pomaga pri nastavitvah kolesa in vam svetuje glede izboljšanja tehnike vožnje, ki vam bodo omogočale užitke in popoln izkoristek kolesa. Naši kolesarski vodniki imajo licenco Turno kolesarski vodnik TKV1.

Več

Pomoč pri organiziranju izletov

Turistično vodenje je le ena izmed več storitev, ki jih lahko sestavimo v celoto, da bi imeli enodnevni izlet. Na Zavodu za turizem Šaleške doline vam s svojimi izkušnjami in poznavanjem področja, z veseljem priskočimo na pomoč z nasveti v zvezi z organiziranjem turističnih izletov.

Obiskovalce Šaleške doline vabimo na butična doživetja in lokalna turistična vodenja. Pripravili smo pestro izbiro kratkih tematskih vodenj, dnevnih in večdnevnih programov. V družbi vodnika se lahko podate na kulinarična doživetja z najlepšimi razgledi, vstopite v vikend z radovednostjo in si vzamete čas zase in uživate. Vabljeni, da v družbi svojih najbližjih preživite sproščene trenutke.

 

PO MODERNEM MESTNEM SREDIŠČU

Sprehod z lokalnim turističnim vodnikom poteka peš, vključuje pa ogled večjih znamenitosti,
kulturnih spomenikov in sodobne promenade.

OB ŠALEŠKIH JEZERIH

Skupaj z lokalnim turističnim vodnikom raziskujte ostanke potopljenih vasi, ki so se zaradi kopanja premoga za vedno pogreznile pod gladino Šaleških jezer. Spoznajte kako je ta dediščina zaznamovala Šaleško dolino. Skupaj z lokalnim turističnim vodnikom se povzpnite na atraktivno14 metrsko razgledno ploščad, ki širi poglede daleč čez Velenjsko jezero.

RETRO SPREHOD PO “TITOVEM VELENJU”

Mesto, ki je bilo zgrajeno s pridno roko delavskih ljudi, se vam bo predstavilo na drugačen način. Velenje – socialistični čudež, boste spoznali preko zanimivih zgodb, kjer boste deležni edinstvenega (po)doživetja obdobja socializma.

SENZORIČNO SPOZNAVANJE VELENJA

Želite spoznati Velenje v drugačni luči? Bi radi naše mesto spoznali z vsemi čutili? Na vsaki točki ogleda boste naše mlado mesto spoznavali z vonjem, tipom, vidom, okusom in sluhom.

STARO TRŠKO JEDRO ŠOŠTANJA

Sprehod z lokalnim turističnim vodnikom poteka peš, vključuje ogled starega trškega jedra Šoštanja in ostalih večjih znamenitosti.

TEMATSKA VODENJA

Želite spoznati Šaleško dolino skozi zgodbe, ki so jo zaznamovale? Za vas pripravimo vodenja narazlične teme, kot je iskanje zaklada, Pika raziskuje, zmaj Pozoj, na temo premogovništvo,socializma, usnjarstva, Kajuha in veliko več.

VODENJE PO ŠALEŠKI DOLINI V SLOVENSKEM JEZIKU IN V TUJIH JEZIKIH

(trajanje do 2 uri)

  • od 1 do 2 oseb: 95 €
  • od 3 do 6 oseb: 120 €
  • od 7 do 12 oseb: 150 €
  • od 13 do 20 oseb: 175 €
  • od 21 do 50 oseb: 200 €

Veljavnost cenika: od 1. 1. 2024

 

·Vstopnine v muzeje niso vštete v cenik vodenj in se plačajo posebej.

·Možne so spremembe standardnih programov in priprava posebnih programov na željo stranke. Cene se v takih primerih določijo glede na dogovorjeni program.

·Naročnik lahko ogled odpove. V tem primeru ima Zavod za turizem Šaleške doline pravico do povračila stroškov, ki so zaradi tega nastali, in sicer:

– če naročnik ogled odpove 1 dan pred dogovorjenim terminom, mora Zavodu za turizem Šaleške doline plačati 50 % cene,

– če naročnik ogled odpove na dan ogleda, mora Zavodu za turizem Šaleške doline plačati 80 % cene,

– če naročnik ogleda ne odpove in se ga ne udeleži, mu Zavod za turizem Šaleške doline zaračuna 100 % cene.

·Čakanje vodnika na izvedbo vodenega ogleda: v primeru, da vodnik naročnika čaka od 15 do 60 minut, Zavod za turizem Šaleške doline naročniku dodatno zaračuna 35 €. Več kot 60 minut vodnik naročnika ne čaka.

·Vsak vodeni ogled, ki se podaljša za 15 do 60 minut, se doplača 35 €.

·DDV je vključen v ceno.

Informacije in rezervacije:

Zavod za turizem Šaleške doline

Stari trg 3, SI3320 Velenje

E: turizem@velenje.si

T: 03 896 17 15

#VisitSaleska