Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Vodena tura z e-kolesi med Velenjem in Šoštanjem, 20. 6.

V ponedeljek, 20. junija  smo v okviru Festivala SAŠA kolesari, ki ga organizirajo Razvojna agencija SAŠA in občine SAŠA regije, uspešno izvedli prvo vodeno kolesarsko turo z e-kolesi na kateri smo med Velenjem in Šoštanjem raziskovali naravne in kulturne znamenitosti, makadamske stran poti in razgledne točke s prečudovitimi pogledi na Šaleško dolino.

Zanimanje za turo je bilo veliko, zato smo zainteresiranim omogočili  dodatna mesta za udeležbo in tako se je na spoznavanje kolesarskih poti Šaleške doline odpravilo kar 17 kolesarjev.

Zbrali smo se na VISTI ob Velenjskem jezeru, kjer smo se spoznali z e-kolesi in opremo, ki nam jo je priskrbel vodnik Bojan Napotnik, KolesarSKI center Beli zajec. Pot nas je vodila proti Škalskemu jezeru, mimo Ribiškega doma od koder smo se usmerili proti hriboviti pokrajini Graške Gore, ki pa smo jo s kolesi na elektronski pogon z lahkoto premagovali. Uživali smo ob spustu proti Topolšici kjer smo se razveselili gostoljubne postrežbe v novem Glampingu Langus. Potem, ko smo se okrepčali z domačimi dobrotami, smo se odpravili proti centru Šoštanja, kjer nas je pozdravil župan Darko Menih. Družbo so mu delali starodobni kolesarji iz Kulturnice Gaberke. Vsi zbrani smo si nato ogledali fotografsko razstavo v Mestni galeriji Šoštanj. Ob koncu ture smo uživali še ob pogledih na Družmirsko jezero in se v zahajajočem soncu odpeljali nazaj proti Velenju.

Foto: Mladen Blatnik

Festival SAŠA kolesari organizirajo Razvojna agencija SAŠA in občine SAŠA Regije.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska