Rezervacija

Rezerviraj počitnice

WTTC podprl znak in komunikacijsko platformo Green&Safe

Slovenija je kot ena prvih držav na svetu pridobila možnost uporabe globalnega varnostnega znaka Safe Travels (varna potovanja) Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC), ki s tem podpira znak in komunikacijsko platformo odgovornih potovalnih standardov slovenskega turizma GREEN&SAFE.

V začetku tega tedna je Slovenija kot ena prvih držav na svetu pridobila možnost uporabe globalnega varnostnega znaka Safe Travels (varna potovanja) Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC), ki prepoznava protokole varnih potovanj.

S tem je WTTC prepoznal prizadevanja in skrb Slovenije za varno potovalno izkušnjo turistov v naši državi ter podprl vzpostavljene zdravstvene in higienske standarde, vključene pod znakom in komunikacijsko platformo odgovornih potovalnih standardov slovenskega turizma GREEN&SAFE.

STO poslanstvo in zavezo ter pozicijo zelene trajnostno usmerjene destinacije nadgrajuje z odgovornimi potovalnimi standardi slovenskega turizma, ki jih komunicira z znakom GREEN&SAFE ter priročnikom, ki ga je STO pripravila v sodelovanju MGRT, TGZS in NIJZ. Priročnik je v podporo turističnim podjetjem in destinacijam pri uvajanju varnostnih standardov, trajnostnega ravnanja in komuniciranju naše dežele kot trajnostne in varne destinacije ter v pomoč turistom pri zagotavljanju njihove varnosti in razumevanju prednosti, ki jih nudi Slovenija kot turistična destinacija.

Turistične destinacije in ponudnike vabimo k uporabi znaka in vsebin komunikacijske platforme GREEN&SAFE v komunikaciji (spletne strani, družbeni mediji, novičniki, v nastanitvah…), s čimer bomo še bolj enotno in jasno komunicirali prednosti Slovenije in za gosta ključne informacije v času ponovnega zagona turizma. Sledite komunikacijskim priporočilom, zbranih na povezavi.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.