Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Z Bicikel busom iz Velenja do Logarske doline

Velenje, 23. junij 2021 – Na predlog župana Mestne občine Velenje Petra Dermola smo Mestna občina Velenje, Občina Šoštanj, Občina Šmartno ob Paki in Terme Topolšica skupaj pristopili k projektu, s katerim v mesecu juliju in avgustu omogočamo avtobusne povezavo z možnostjo prevoza koles med Velenjem in Logarsko dolino. Poimenovali smo jo Bicikel bus, saj želimo poudariti, da je na avtobus priključena tudi prikolica z možnostjo prevoza 10 koles. Seveda je namenjen tudi potnikom brez kolesa. Bicikel bus bo letos vozil testno vsak vikend v juliju in avgustu dvakrat na dan. Cena prevoza je odvisna od dolžine vožnje, prevoz kolesa pa je brezplačen. Cena za eno osebo na relaciji Velenje–Logarska dolina (slap) znaša 7,90 evra v eno smer.

Mesečni strošek za Bicikel bus je 2.728,30 evra (DDV je zajet). Strošek si v enakih deležih delimo Mestna občina Velenje, Občina Šoštanj, Občina Šmartno ob Paki in Terme Topolšica.

Rezervacije vozovnic niso možne. Če bo interes dovolj velik, bomo s projektom nadaljevali in ga nadgrajevali tudi v prihodnje.

Mestna občina Velenje pa tudi letos sofinancira Štrekna bus, in sicer v višini 2.500 evrov (DDV ni zajet). Sofinanciranje zagotavljajo občine, skozi katere vozi Štrekna bus, v mednarodnem delu pa tudi avstrijski partnerji. Štrekna bus bo začel s prevozi 1. julija. Obratoval bo tri mesece med vikendi (sobote in nedelje ter praznik). Ohranja se dodatna vožnja med Mislinjo in Velenjskim jezerom v opoldanskem času. Vozni red bo enak lanskemu.

Z organiziranim javnim prevozom želimo zagotoviti možnost dostopa od Dravograda do Zgornje Savinjske in Logarske doline brez osebnega vozila in s tem zmanjšati pritisk pločevine na omenjeni območji. Hkrati je naš namen ponuditi udobno izkušnjo izleta brez stresne vožnje v avtomobilu, z manjšim ogljičnim odtisom, in spodbuditi k aktivnemu odkrivanju narave.

Več o Bicikel busu in Štrekna busu najdete na spletni strani: https://www.visitsaleska.si/sl/uporabne-povezave/#mestni-promet.

Konec junija bodo vsa velenjska gospodinjstva dobila posebno zgibanko, v kateri bo predstavljen Bicikel bus in še nekatere druge aktualne informacije.

Prijazno vabljeni!

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.