Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Z registracijo do nalepke Green&Safe

Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo vabi turistične ponudnike k registraciji uporabe komunikacijskih orodij in znaka GREEN&SAFE. Z registracijo in s strinjanjem s ključnimi usmeritvami za uporabo komunikacijskih orodij pridobite tudi novo nalepko odgovornih potovalnih standardov, ki združuje znak GREEN&SAFE in globalni znak World Travel &Tourism Council Safe Travels.

Potovalne navade so se v času epidemije koronavirusa močno spremenile. Turistični ponudniki in destinacije se soočamo z novimi izzivi, kako se prilagoditi spremenjenim potrebam potencialnih obiskovalcev. STO se je hitro odzvala na spremenjene trende v turizmu in v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) oblikovala vsebinsko komunikacijsko platformo in znak GREEN&SAFE, ki upošteva tako trajnostne usmeritve, kot visoke zdravstvene in higienske standarde. Med prvimi državami na svetu smo dobili potrditev, da so zastavljene smernice  odgovornega, varnega in trajnostnega turizma skladne z usmeritvami Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC). Uporabi komunikacijskih orodij so se že lani pridružili številni turistični ponudniki. Želimo si da bi uporaba postala še bolj vidno razširjena in uporabljena v komunikaciji tudi v Šaleški dolini.

Vse turistične ponudnike turističnih storitev Šaleške doline, ki skrbno upoštevate priporočila in ukrepe NIJZ, ter sledite trajnostnim in odgovornim priporočilom komunikacijske platforme GREEN&SAFE, vabimo da svoja prizadevanja nadgradite z registracijo uporabe komunikacijskih orodij in znaka GREEN&SAFE. Na tej osnovi vam bo STO po pošti poslala novo nalepko odgovornih potovalnih standardov, ki združuje znak GREEN&SAFE in globalni znak WTTC Safe Travels. Poleg tega vam bo omogočen tudi dostop do komunikacijskih orodij in znaka ter priporočil uporabe GREEN&SAFE.

Registracijo uporabe lahko izvedete na spletnem mestu www.slovenia.info/standardi, kjer vam je na voljo tudi priročnik Odgovornih potovalnih standardov s številnimi informacijami o trajnostnih poslovnih priložnostih, priporočilih komuniciranja in zdravstvenimi priporočili NIJZ, ki veljajo za turistično-gostinsko dejavnost.

S pridobljeno nalepko, komunikacijskimi orodji in znakom GREEN&SAFE obveščajmo goste, da je tudi Šaleška dolina trajnostna in odgovorna destinacija.. Naj naše ustrezno delovanje pomaga gostom pri izbiri njihovih najboljših počitnic prav v Šaleški dolini.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.