Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Z Velenjem praznovala tudi partnerska in prijateljska mesta

Zavod za turizem Šaleške doline je za predstavnike prijateljskih in partnerskih mest organiziral več aktivnosti, med katerimi so si ogledali znamenitosti našega mesta, in sicer Muzej Velenje, Velenjsko plažo in Visto ter Muzej premogovništva Slovenije.

Veseli smo, da so občinski praznik z nami praznovali tudi predstavniki partnerskih in prijateljskih mest. Povabilu MOV se je odzvalo kar 11 mest s svojimi delegacijami. Poleg občinske slovesnosti so se udeležili tudi mednarodne razvojne konference o izstopu iz premoga, ki se je odvijala v Domu kulture Velenje.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je v ponedeljek v Vili Bianci sprejel predstavnike partnerskih in prijateljskih mest in se jim zahvalil za obisk. Izrazil je ponos, da se je našemu povabilu ob občinskem prazniku odzvalo kar 11 delegacij, ki v teh dneh praznujejo skupaj z nami. Veseli smo, da lahko v našem mestu gostimo skoraj 40 oseb, ki prihajajo iz šestih držav. Povabilu so se odzvali predstavniki mest Banjaluka, Esslingen, Istočno Novo Sarajevo, Lukavac, Pljevlja, Prievidza, Prijedor, Valjevo, Vienne, Vranje in Vrnjačka Banja.

 

 

 

 

 

Gosti v mestu Velenje prepoznavajo številne primere dobrih praks, ki jih lahko vključijo tudi v svoje lokalno okolje. Med gosti je kar nekaj predstavnikov rudarskih mest, ki bodo zagotovo pridobili veliko uporabnih informacij na mednarodni konferenci o izstopu iz premoga in z nami izmenjali svoje izkušnje.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.