Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Zavod za turizem Šaleške doline organizira mesečna brezplačna tematska vodenja v sodelovanju z Muzejem Velenje

Turistični produkt kultura in zgodovinska mesta bo osrednja promocijska in razvojna tematika slovenskega turizma v prihodnjih dveh letih. Turističnemu produktu Mesta in kultura na Zavodu za turizem Šaleške doline v promociji in razvoju v tem letu zato namenjamo posebno pozornost. S tem si prizadevamo za povečanje prepoznavnosti destinacije tudi kot destinacije kulturnega turizma in zgodovinskih posebnosti.

V sodelovanju z Muzejem Velenje smo v letošnjem letu pripravili mesečna brezplačna tematska vodenja, na temo »Poznate svoje mesto?«. Oblikovali bomo strokovne vsebine, ki jih bomo mesečno objavili na spletu in družbenih omrežjih. Na podlagi teh vsebin pa bomo mesečno izvajali brezplačne vodene oglede, ki bodo odražali kulturno in naravno dediščino naše regije. Sodelovanje bo vključevalo muzeje, galerije, zgodovinske ustanove ter druge kulturne in izobraževalne organizacije. Skozi tematske mesece bomo poudarjali različne vidike lokalne kulture, umetnosti in zgodovine, kar bo obiskovalcem omogočilo bolj poglobljen vpogled v bogato dediščino naše destinacije.

 

Verjamemo, da bo ta oblika sodelovanja prinesla številne koristi tako za lokalno skupnost kot tudi za turiste, ki bodo imeli priložnost doživeti našo destinacijo na edinstven in poglobljen način. Skupaj z lokalnimi javnimi zavodi bomo gradili most med preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo naše regije ter tako soustvarjali nepozabna doživetja za vse obiskovalce.

Obvezne predhodne prijave na mesečna brezplačna tematska vodenja zbiramo na elektronskem naslovu turizem@velenje.si. Spremljajte nas preko spletne strani visitsaleska.si ali družbenih medijev @visitsaleska.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska