Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Zavod za turizem Šaleške doline pridobil sredstva za promocijo Šaleške doline

Zavod za turizem Šaleške doline je uspešen kandidiral na »Javnem razpisu za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih destinacij v Sloveniji v letu 2022« v okviru katerega bo vpeljal novo tehnološko rešitev na spletno stran www.visitsaleska.si. Pri izboru nove tehnološke rešitve bodo sledili nacionalnim strategijam s področja turizma in digitalizacije ter strategiji razvoja in trženja turizma v Mestni občini Velenje in Občini Šoštanj za obdobje 2022-2027.

Zavod za turizem Šaleške doline je kot nosilec ene vodilne destinacije Šaleška dolina s prijavo projekta Promocija Šaleške doline v letu 2022 kandidiral na prvem prijavnem roku na »Javni razpis za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih destinacij v Sloveniji v letu 2022«, ki ga je v aprilu 2022 objavila Slovenska turistična organizacija. Namen javnega razpisa je krepitev promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji kot splošne promocije zaokroženega območja, ki ga vodilna destinacija pokriva, s poudarkom na krepitvi promocije trajnostno naravnane turistične ponudbe in spodbujanju digitalne preobrazbe vodilnih destinacij. Projekt je sofinanciran v višini 90% oz. 21.000,00 EUR (brez DDV).

V sodelovanju s strokovnjaki s področja digitalnega marketinga in z različnimi mediji bomo izvedli promocijsko kampanjo s poudarkom na doživetjih destinacije. Vzpostavili bomo e-kartico doživetij za različne ciljne skupine (aktivne, družabne foodije in družine) s katero bomo spodbudili dodatno potrošnjo obiskovalcev (predvsem na obiskani Velenjski plaži). E-kartica bo vključevala različna doživetja s cenovnim popustom.

V ospredju bo promocija destinacije Šaleška dolina kot varne, zdrave in dostopne destinacije. Kampanja se bo izvajala na slovenskem, avstrijskem, srbskem in italijanskem trgu najbolj intenzivno v mesecu juliju in avgustu 2022.

Šaleška dolina uspešno sledi viziji Slovenije kot zelene, butične destinacije za 5-zvezdična doživetja. Zavod za turizem Šaleške doline v ospredje postavlja trajnosti razvoj turizma kar potrjujemo tudi pridobljenim potovalnim standardom Green&Safe ter znakom Safe Traveler. Hkrati Velenje ponosno nosi znak Slovenia Green Destination Silver.

V Zavodu za turizem Šaleške doline se zavedajo, da sta promocija destinacije in snovanje zanimivih vsebin ključnega pomena za nadaljnji razvoj turizma.

Dobrodošli v Šaleški dolini.

Prijazen pozdrav,

Zavod za turizem Šaleške doline

Foto: Mojca Lušić

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska