Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Zavod za turizem Šaleške doline pristopil k projektu Zelena in zdrava pisarna, prijazna Sloveniji

Zavod za turizem Šaleške doline se pridružuje projektu Zelena in zdrava pisarna, prijazna Sloveniji.

Celotno slovensko turistično gospodarstvo se mora za privlačnost turistične ponudbe zahvaliti predvsem neokrnjeni naravi in čistemu okolju, ki ju tudi domači in tuji gosti vse bolj cenijo. Vsakodnevno ju ogrožamo z industrijskimi in gospodarskimi dejavnostmi ter sodobnim življenjem. Slovenci smo od nekdaj cenili naravo in jo ohranjali zase, za zanamce, obiskovalce in turiste.

Velenje je že vključeno v  Zeleno shemo slovenskega turizma, ki partnerje v slovenskem turizmu z veliko mero odgovornosti vodi po poti trajnosti. In kot nam modro nalaga ljudski rek Najprej pometi pred svojim pragom, se je Slovenska turistična organizacija (STO) že v letu 2008 podala v spremembe poslovanja, ki vodijo do odgovornega ravnanja z okoljem in naravo v Sloveniji, saj Slovenijo čutimo. Ne želimo biti del težave, ampak del rešitve. Uspešno zastavljeni projekt so v letu 2021 nadgradili z željo, da se skrb za okolje, ki se začne v pisarni, prenese v celotno slovensko turistično gospodarstvo.

Naslovljenih je vseh 5 področij, na katere lahko vplivamo v času dela v pisarni, hkrati pa zelene navade prenesemo v domače okolje.

 

Pristopite k projektu ZELENA IN ZDRAVA PISARNA, PRIJAZNA SLOVENIJI.

Z implementacijo priporočil iz priročnika, nalepk in zbirnika navad tudi v vaše poslovanje. Tako bomo skupaj pripomogli k nižjemu ogljičnemu odtisu slovenskega turizma in turizma v Šaleški dolini. Prav je, da začnemo pri našem delovanju, nato pa tudi goste spodbujamo k odgovornemu ravnanju. Prejeli boste tudi dostop do simpatičnih nalepk, ki vas bodo vsakodnevno opozarjale na ravnanje za zmanjšanje ogljičnega odtisa in boljše počutje pri delu.

Registrirajte se za uporabo priročnika, nalepk in zbirnika navad

 

 

Preberi več 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska