Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Zavod za turizem Šaleške doline pristopil v Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo turizem

Zavod za turizem Šaleške doline je postal član strateškega razvojnega inovacijskega partnerstva turizem (SRIPT), ki velja za podporni sistem za potrebe slovenske turistične panoge. Podjetja in organizacije, člani SRIPT, ustvarijo več kot 70 % prihodkov v slovenskem turizmu, kar kaže na zares močno partnerstvo. V okviru SRIPT se deležniki aktivno in strateško povezujemo na področjih skupnega razvoja trajnostnega turizma in digitalizacije, internacionalizacije, razvoja človeških virov in spodbujanja podjetništva.

Vloga članov SRIPT in povezovanje vseh deležnikov je v času pandemije COVID-19, ki je povzročila 70 % padec svetovnega turizma, še posebej pomembno. Pandemija COVID-19  pušča dolgoročne posledice v turizmu, ki od vseh deležnikov zahtevajo prilagoditev razmeram, iskanje inovativnih tehnoloških ter hibridnih rešitev v smeri trajnostnega razvoja, predvsem pa osredotočenje na varnost ter zaupanje gosta.

Na Zavodu za turizem Šaleške doline verjamemo, da nam bo partnerstvo prineslo veliko prednosti, kot so:

  • Akreditirana, mednarodno primerljiva izobraževanja na različnih področjih managementa, s poudarkom na razvoju srednjega in vrhnjega managementa.

 

  • Podporno okolje raziskovalno-razvojnih dejavnosti ter prenosa tehnologij.

 

  • Promocija in prepoznavnost članov ter vzpostavljanje stikov in krepitev poslovnih odnosov med njimi.

 

  • Celovito poslovno in projektno svetovanje, ki lahko bistveno pripomore k implementaciji trajnostnih poslovnih modelov, internacionalizaciji ter doseganju višje dodane vrednosti.

 

  • Partnersko okolje povezovanja za nacionalne in mednarodne razpise ter sodelovanja v EU iniciativah in programih.

 

  • Posredovanje strokovnih vsebin in redno obveščanje o aktualnih dogodkih.

 

Zavod za turizem Šaleške doline bo kot partner SRIPT z zastavljenih ciljev prispeval k večji prepoznavnosti Šaleške doline in naših projektov, k razvoju slovenskega trajnostnega turizma ter k ciljem večjega vlaganja v raziskave in razvoj, spodbujanja inovacij na področju turizma ter revitalizaciji in doseganjem višje dodane vrednosti v turistični panogi.

 

Prijazen pozdrav,

Zavod za turizem Šaleške doline

 

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska